Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Energie electrică din surse regenerabile: Cine o produce și cât va costa

© Pixabay / PexelsЛампочка
Лампочка - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică lansează consultări publice privind tariful pentru energia electrică produse din surse regenerabile.
CHIȘINĂU, 26 ian - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță despre inițierea etapei de consultări publice a tarifelor fixe și a prețurilor la energia electrică produsă de producătorii eligibili din surse regenerabile de energie.
Potrivit ANRE, consultarea vine în scopul implementării prevederilor Legii privind promovarea utilizării energiei produse din surse regenerabile ce țin de schemele de sprijin pentru promovarea energiei electrice din surse regenerabile.
Tarifele fixe și prețurile la energia electrică produsă de producătorii eligibili au fost calculate și aprobate de ANRE în 2017. Odată aprobate, acestea urmează a fi aplicate pe parcursul anului curent pentru proiectele cărora li se va confirma statutul de producător eligibil și în eventualele licitații organizate de Guvern pentru oferirea statutului de producător eligibil.
„În conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 401 din 08.12.2021 cu privire la aprobarea limitelor de capacitate, a cotelor maxime și a categoriilor de capacitate în domeniul energiei electrice din surse regenerabile valabile până la data de 31 decembrie 2025, pentru perioada de referință ANRE urmează să confirme statutul de producător eligibil pentru o capacitate sumară egală cu 235 MW, împărțită după tehnologia de producere a energiei electrice”, este precizat într-un comunicat al ANRE.
În context, ANRE solicită părților interesate să se implice și să prezinte până la data de 14 februarie 2022 propunerile și obiecțiile la proiectul tarifelor fixe și prețurilor la energia electrică produsă din surse regenerabile.
Andrei Spînu - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2022
Politică
PCRM și PSRM cer Procuraturii să verifice acțiunile lui Spînu privind asigurarea cu gaze
Fluxul de știri
0