Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Deputat rus: Nu ne așteptăm la un progres în urma răspunsului SUA la propunerile Rusiei

© Sputnik / Alexey MaishevЗдание Государственной Думы России
Здание Государственной Думы России - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2022
Abonare
Deputat rus Kazbek Taisaev a declarat că Duma de Stat nu ne așteptăm la un progres din răspunsul SUA la propunerile Rusiei privind garanțiile de securitate.
CHIȘINĂU, 26 ian - Sputnik. Duma de Stat nu se așteaptă la un progres în urma răspunsului SUA la propunerile Rusiei privind garanțiile de securitate, a declarat Kazbek Taisaev, vicepreședinte al Comisiei pentru Afacerile CSI al Dumei de Stat, el fiind și secretar al Comitetului Central al Partidului Comunist al Federației Ruse.
Amintim că miercuri seara, ambasadorul SUA la Moscova, John Sullivan, a prezentat viceministrului rus de Externe Alexander Grushko răspunsul scris al Washingtonului privind garanțiile de securitate.
"Nu există nimic de acest fel acolo (răspunsul SUA nu conține garanțiile solicitate de Moscova – n.n.), a confirmat astăzi încă o dată (ministrul rus de externe Serghei) Lavrov. Tot ceea ce s-a cerut în propunerile privind garanțiile de securitate, cândva Occidentul a dat garanții de acest fel, a făcut promisiuni. Și nu a făcut nimic. Prin urmare, cred că nu vom vedea sau auzi nimic nou în asta. Vor încerca să se comporte așa cum s-au comportat de-a lungul anilor”, a spus Taisaev la postul de televiziune Rossiya 24.
Amintim că tot astăzi și senatorul rus Vladimir Djabarov a venit cu un comentariu la reacția SUA.
Rusia va pregăti un răspuns la reacția SUA la propunerile sale privind garanțiile de securitate, iar în acest scop ar putea purta negocieri cu aliații săi, inclusiv cu China, a declarat pentru RIA Novosti Vladimir Djabarov, prim-vicepreședintele Comisiei pentru Afaceri Internaționale a Consiliului Federației.
"Ei, scuzați-mi expresia, se umfla, dar răspunsul nostru va fi altul. Vor fi pregătiri, consultări cu aliații, inclusiv, eventual, cu China", a spus el.
Senatorul consideră că pregătirea acestui răspuns poate dura câteva zile.
secretarul de stat american, Anthony Blinken - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2022
Internațional
SUA vor păstra prezența diplomatică la Kiev pentru a sprijini Ucraina - Blinken
Fluxul de știri
0