Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA vor păstra prezența diplomatică la Kiev pentru a sprijini Ucraina - Blinken

© AP Photo / Pool / Ben Stansallsecretarul de stat american, Anthony Blinken
secretarul de stat american, Anthony Blinken - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2022
Abonare
Statele Unite vor menține o prezență diplomatică puternică la Kiev pentru a oferi securitate și sprijin economic Ucrainei, a declarat miercuri secretarul de stat american, Anthony Blinken.
CHIȘINĂU, 26 ian - Sputnik. „Voi spune deschis că ambasada rămâne deschisă și continuăm să menținem o prezență puternică pentru a oferi asistență diplomatică, economică și de securitate”, a declarat Blinken jurnaliștilor după ce SUA au dat Rusiei un răspuns scris cu privire la asigurările de securitate propuse de Moscova.
Anterior, Departamentul de Stat al SUA și Ministerul de Externe britanic au anunțat că diplomaților și familiilor lor li se permite să părăsească voluntar Kievul, mai târziu lor li s-a alăturat și Canada. Washingtonul a subliniat că nu este vorba despre evacuare, dar, în același timp, a recomandat cetățenilor săi renunțe la călătoriile în Ucraina.
Rusia a respins în mod repetat acuzațiile Occidentului și Ucrainei de „acțiuni agresive”, afirmând că nu amenință pe nimeni și nu va ataca pe nimeni, iar declarațiile despre „agresiunea Rusiei” sunt folosite ca scuză pentru a plasa mai multe echipamente militare NATO în apropierea granițelor rusești.
Ministerul rus de Externe a notat anterior că declarațiile occidentale despre „agresiunea rusă” și posibilitatea de a ajuta Kievul să se apere împotriva acesteia sunt și ridicole, și periculoase.
În același timp, Kievul și statele occidentale și-au exprimat recent îngrijorarea cu privire la presupusa creștere a „acțiunilor agresive” ale Rusiei în apropierea granițelor Ucrainei. Purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a spus că Rusia mută trupe pe teritoriul său și la propria discreție. Potrivit lui, aceasta nu amenință pe nimeni și nu ar trebui să îngrijoreze pe nimeni.
Здание Министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве. - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2022
Rusia
E confirmat oficial: Rusia a primit răspunsul în scris din partea SUA
Fluxul de știri
0