Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

De ce este verificată pregătirea de luptă a districtelor militare rusești de vest și sud

© Photo : Ministry of Defence of the Russian FederationМногоцелевые истребители Су-27 Балтийского флота во время плановой тренировки по нанесению авиаударов по надводным целям в Балтийском море.
Многоцелевые истребители Су-27 Балтийского флота во время плановой тренировки по нанесению авиаударов по надводным целям в Балтийском море. - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2022
Abonare
Verificarea simultană a pregătirii de luptă a două districte militare ale Rusiei – de vest și de sud - este determinată de planurile Ministerului Apărării al Federației Ruse și de situația politico-militar dificilă din Europa.
Nivel înalt de pregătire specială și al capacității de luptă a trupelor se formează pe terenurile de antrenament, în campanii și zboruri, aceasta este baza capacității de apărare, securitate și suveranitate a Rusiei și a aliaților ei.
Pe 25 ianuarie formațiunile și unitățile militare din districtele militare de Vest și de Sud ale Forțelor Armate ale Federației Ruse au plasate în stare de alertă, au mers în zonele de concentrare, pe poligoane și desfășoară sarcini de antrenament de luptă conform planului.
Drapelul UE - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2022
Editoriale
Europa nu poate decide cum să pedepsească Rusia
Au fost concentrați mai bine de 7000 de militari și sute de unități de tehnică militară și specială, dar și tot felul de echipamente militare ale celor două districte.
Grupurile tactice de armate combinate, forțele aeriene și formațiunile de apărare aeriană, grupurile de nave ale flotelor din Marea Baltică și Marea Neagră și flotila Caspică operează într-un singur concept al situației operaționale.
În același timp, forțele și mijloacele militare rusești nu creează amenințări la adresa securității vecinilor: Statele Baltice, Caucazului de Sud și Ucrainei.
În spațiul de la Marea Baltică până la Marea Neagră au intrat în mișcare Armata 1 Tancuri și Armata 58 Combinată.
Sistemele operaționale-tactice Iskander-M și monturile de artilerie autopropulsate Akația sunt desfășurate pe teren.
Se verifică disponibilitatea trupelor și forțelor din Districtul Militar de Vest și Districtul Militar de Sud de a efectua misiuni de luptă după ce au fost dislocate în urma unor marșuri pe distanțe lungi.
Peste 60 de avioane de vânătoare și bombardiere Su-27SM, Su-30SM2, Su-34 din Crimeea, Kuban și Rostov practică lovituri cu rachete la distanță maximă de ținte.
Unitățile rusești de menținere a păcii din Transnistria (parte din structura Districtului Militar de Vest) au avansat în zonele de concentrare și îndeplinesc sarcini planificate.
Grupuri de nave formate din nave ale două flote și o flotilă operează în Marea Baltică, Marea Neagră și Caspică.
Militari NATO - Sputnik Moldova, 1920, 24.01.2022
Editoriale
Neutralitatea – soluție la criza relațiilor dintre Rusia și Occident?
În timpul exercițiilor din Marea Baltică, navele mici de rachete „Mîtiși”, „Odințovo” și „Zelenîi Dol” au tras în ținte care imitau armele de atac aerian inamice.
Anterior, Ministerul rus al Apărării a anunțat începerea unei serii de manevre ale Marinei Ruse în diferite părți ale lumii, cu participarea a peste 140 de nave și a peste 10 mii de militari.
Continuă pregătirile active pentru exercițiile comune ruso-belaruse „Soiuznaia Reșimosti – 2022”, care vor avea loc în perioada 10-20 februarie, pe teritoriul Republicii Belarus.
Ținând cont de situația operațională dificilă pe direcția ucraineană, Comitetul de Frontieră de Stat al Republicii Belarus a concentrat forțele de rezervă și mijloacele pentru protejarea frontierei de stat.

Confruntare la linia roșie

Verificarea pregătirii de luptă a Districtului Militar de Vest și a Districtului Militar de Sud va dura până pe 29 ianuarie, totuși, unitățile de pregătire permanentă din cele două districte avansate se află invariabil într-o stare de „arc întins”, se schimbă doar poligoanele de exerciții și anotimpurile anului. Acestea sunt realitățile confruntării moderne dintre Est și Vest.
Pe 26 ianuarie, secretarul de stat american Anthony Blinken a discutat despre „agresiunea rusă la granițele ei” cu omologul său britanic Liz Truss. Cu o zi mai devreme, la un eveniment difuzat de Consiliul Atlantic, s-a anunțat că trupele ruse, „circa 127.000 de soldați” vor invada Ucraina după finalizarea exercițiilor comune cu Republica Belarus, adică pe 20 februarie.
Deja de mai bine de o lună Washingtonul răspândește dezinformarea despre pregătirea unui atac rusesc asupra Ucrainei, există chiar o „variantă” a agresiunii ruse din Transnistria.
Deși se știe că incursiunile militare nemotivate în diferite țări ale lumii sunt specializarea Pentagonului și a NATO (amintim Afganistan, Iugoslavia, Irak, Libia, Siria), prezența militară a alianței în Europa de Est este în creștere, iar regimul agresiv de la Kiev este, de asemenea, un produs al experimentelor geopolitice americane.
Совместные антитеррористические учения Донбасс-Антитеррор-2011 - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2022
Editoriale
SUA planifică să lupte cu Rusia până la ultimul ucrainean
Rusia consideră inacceptabile livrările provocatoare de arme americane către Ucraina și prezența constantă a navelor marinei americane în largul coastelor ruse.
Moscova condamnă cultivarea rusofobiei de către americani, standardele duble ale Washingtonului în relațiile internaționale. Federația Rusă este pregătită pentru o transformare serioasă a relațiilor cu Occidentul colectiv – pe baza tratatelor de securitate reciprocă sau în alt mod, nu după „regulile” Statelor Unite.
Washingtonul și Bruxellesul nu sunt încă pregătite să facă compromisuri în dialogul cu Moscova. Statele Unite și NATO reacționează la propunerile pașnice ale Rusiei într-un mod neconstructiv, iar acest lucru îi privează de securitate pe chiar cetățenilor lor.
Pentagonul intenționează să desfășoare trupe suplimentare din America de Nord în Europa - conform diverselor surse, de la opt până la cincizeci de mii de soldați. Danemarca trimite o fregată în Marea Baltică și patru avioane de luptă F-16 în Lituania. Țările de Jos desfășoară două avioane de vânătoare F-35 în Bulgaria. Spania și Franța au în vedere extinderea prezenței lor militare în România.
Totuși, americanii nu vor putea ignora „ultimatumul” pașnic al Moscovei și nu vor putea prelungi discuțiile de securitate pentru o lungă perioadă de timp. „Dansul sabiei” nord-atlantic amenință, în primul rând, chiar pe dansatori.
Ca superputere nucleară, Rusia este invulnerabilă din punct de vedere militar și este pregătită din punct de vedere tehnologic pentru orice răspuns din partea „partenerilor”.
Probabil, în februarie, Moscova va începe să implementeze „planul B”, adică să-i forțeze pe americani și pe aliații lor la pace prin alte mijloace politice și militaro-tehnice.
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a reamintit acest lucru încă o dată astăzi.
Desigur, acesta nu este al treilea război mondial, nu este o invazie primitivă a Ucrainei și, totuși, acțiunile Kremlinului vor pune Casa Albă în anumite limite. Așa sau altfel, americanii vor trebui să facă concesii serioase.
Washingtonul nu are instrumente eficiente pentru a influența politica și strategia Moscovei, „hegemonul” va trebui să măsoare nevoile și oportunitățile, să se adapteze la condițiile dure ale unei lumi multipolare.
Londra a primit deja o notificare că Marina Rusă va efectua trageri de rachete și bombardamente în februarie - la 250 km de coasta britanică.
Sistemul de securitate globală se află într-o transformare radicală, bazată pe respingerea expansiunii NATO, încetarea cooperării militare a alianței cu țările post-sovietice, retragerea trupelor și a armelor străine din statele Europei de Est.
Și activitățile de antrenament de luptă pe scară largă (de înaltă tehnologie) ale Marinei Ruse în Oceanul Mondial și ale celor două districte militare în partea de vest a Federației Ruse demonstrează în mod convingător că „partenerii” nu au o alternativă comodă.
Militar ucrainean la linia de demarcație cu Donețk - Sputnik Moldova, 1920, 19.01.2022
Editoriale
”Ei merg pe muchia prăpastiei”: Ce se întâmplă în Donbas
Fluxul de știri
0