Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Președintele SUA a ținut o videoconferință cu lideri europeni

© REUTERS / HANDOUTJoe Biden
Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2022
Abonare
Președintele SUA, Joe Biden, a desfășurat o videoconferință cu lideri europeni
Președintele american Joe Biden a ținut o videoconferință cu lideri europeni, a declarat grupul de presă de la Casa Albă.
„Conferința video securizată a președintelui Biden cu liderii europeni a început la 15:05 (22:05 ora Bucureștiului) și s-a încheiat la 16:25 (23:25 ora Bucureștiului)”, a spus serviciul de presă al Casei Albe.
După cum s-a raportat, Biden planifica să discute despre criza în curs din Ucraina.
La conferința video urmau să participe președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele Consiliului European Charles Michel, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, precum și liderii Franței, Germaniei, Italiei, Poloniei și Regatului Unit. Din listă lipsește România, care, la fel ca Polonia, se află pe flancul estic al UE și NATO și pe teritoriul căreia sunt trimise trupe și armament.
Rusia a respins în mod repetat acuzațiile Occidentului și Ucrainei de „acțiuni agresive”, afirmând că nu amenință pe nimeni și nu va ataca pe nimeni, iar declarațiile despre „agresiunea Rusiei” sunt folosite ca scuză pentru a plasa mai multe echipamente militare NATO în apropierea granițelor rusești.
Militari NATO - Sputnik Moldova, 1920, 24.01.2022
Editoriale
Neutralitatea – soluție la criza relațiilor dintre Rusia și Occident?
Ministerul rus de Externe a notat anterior că declarațiile occidentale despre „agresiunea rusească” și posibilitatea de a ajuta Kievul să se apere împotriva acesteia sunt atât ridicole, cât și periculoase.
În același timp, Kievul și statele occidentale și-au exprimat recent îngrijorarea cu privire la presupusa creștere a „acțiunilor agresive” ale Rusiei în apropierea granițelor Ucrainei.
Purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a spus că Rusia mută trupe pe teritoriul său și la propria discreție. Potrivit acestuia, nu amenință pe nimeni și nu ar trebui să îngrijoreze pe nimeni.
Fluxul de știri
0