Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Municipiul Chișinău și-a propus să devină Capitala Europeană a Tineretului

Municipiul Chișinău și-a propus să devină Capitala Europeană a Tineretului
Abonare
Municipiul Chișinău dorește să obțină titlul de Capitală Europeană a Tineretului. Detalii am aflat în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", de la directorul Centrului Municipal de Tineret Chișinău, Petru Grecu.
Direcția generală educație, tineret și sport, împreună cu Centrul Municipal de Tineret, vor elabora un nou concept de activități care urmează să fie înaintat Forumului European al Tineretului pentru a obține titlul ,,Chișinău - Capitala Europeană a Tineretului 2025”.
Titlul va fi oferit pentru o perioadă de un an, timp în care în Capitală se vor desfășura mai multe activități și programe destinate atât tinerilor moldoveni, cât și celor de peste hotare.

"A fost constituit grupul de lucru la nivel intern care urmează să elaboreze dosarul. Vom stabili prioritățile, vom adapta programul la recomandările Forumului și vom face un dosar bun, în speranța că vom câștiga acest titlu", a declarat Petru Grecu.

Potrivit lui, dosarul urmează să fie elaborat până la data de 21 februarie. Astfel, toate organizațiile de tineret din țară sunt îndemnare să participe și să se implice în elaborarea recomandărilor.
De menționat că în 2021 municipiul Chișinău a fost inclus în topul celor patru orașe finaliste în cadrul prestigiosului concurs. Anul trecut, orașul Ghent (Belgia) a câștigat titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2024.
Fluxul de știri
0