Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Liderii NATO au discutat situația creată în jurul Ucrainei

NATO - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Liderii NATO amenință Rusia cu un „pachet de sancțiuni fără precedent” din cauza situației create în jurul Ucrainei
CHIȘINĂU, 25 ian - Sputnik. Liderii NATO au amenințat că vor impune un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei dacă situația din Ucraina va escalada. Despre aceasta scrie ziarul The Independent, citând serviciul de presă al premierului britanic Boris Johnson.
Pe lângă Johnson, la întâlnirea în regim de videoconferință au participat președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, liderul francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz, președintele polonez Andrzej Duda, premierul italian Mario Draghi, precum și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.
„Liderii au căzut de acord că, dacă va exista o nouă invazie rusească în Ucraina, Aliații trebuie să riposteze rapid, inclusiv cu un pachet fără precedent de sancțiuni”, a transmis biroul de presă din Downing Street, menționând că negocierile cu Rusia rămân o prioritate de vârf, scrie RIA Novosti.
În ultimele luni, mass-media occidentală a raportat din ce în ce mai mult despre pregătirile Moscovei pentru o „invazie” a Ucrainei. Partea rusă le-a respins în mod repetat și a subliniat că astfel de declarații sunt folosite pentru a forma trupe din blocul nord-atlantic în apropierea granițelor sale.
În decembrie, Ministerul rus de Externe a prezentat proiecte de acorduri cu SUA și NATO privind garanțiile de securitate. Moscova, în special, cere garanții legale privind stoparea extinderii în continuare a NATO spre Est, renunțarea la ideea aderării Ucrainei la Bloc și la stabilirea de baze militare în țările post-sovietice. Deocamdată nu a existat niciun răspuns.
Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2022
Internațional
Președintele SUA a ținut o videoconferință cu lideri europeni
Fluxul de știri
0