Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În câteva ore, Igor Dodon va fi audiat de procurori

© Sputnik / Mihai CarausIgor Dodon la Procuratura Generală
Igor Dodon la Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2022
Abonare
Președintele de onoare al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, este așteptat astăzi la procuratură pentru a fi audiat într-un dosar penal, în calitate e bănuit, pentru presupuse infracțiuni săvârșite încă în 2008.
CHIȘINĂU, 24 ian - Sputnik. Informația că Igor Dodon a fost citat pentru astăzi să se prezinte la procuratură a fost confirmată pentru presa locală de către ofițerul de presă al Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.
Ea a menționat că audierile ar urma să înceapă marți, 25 ianuarie, la ora 10:00.
Amintim că dosarul în care este bănuit liderul socialist vizează perioadă în care acesta ocupa funcția de ministru al Economiei, mai exact anul 2008, când a fost încheiat un contract „dubios” de furnizare a energiei electrice din Ucraina în Republica Moldova.
Amintim că Dodon a mai fost audiat în acest dosar la sfârșitul anului trecut, mai exact în data de 29 decembrie 2021. Atunci, Igor Dodon a făcut declarații după audieri.
„Este vorba de un dosar pentru o situație din 2008. Pentru mine e straniu de ce într-un dosar de 13 ani abia acum și-au adus aminte. (...) Este vorba despre situația când eu am fost ministru al Economiei în 2008. (...) M-am prezentat, am spus că sunt gata să colaborez cu cei care fac această anchetă, sunt gata să vin tot timpul să discutăm, să explicăm, pentru că nu avem nicio vină în acest dosar. Mi-au spus că sunt bănuit, nu învinuit”, a spus Dodon.
Potrivit acestuia, cazul se referă la situația din 2008, când Ministerul Energiei a fost lichidat, iar competențele au fost transmise la Ministerul Economiei. Dodon spune că a fost apoi delegat la Kiev, unde a negociat furnizarea energiei electrice.
„Am avut o discuție cu ministrul Energeticii al Ucrainei. I-am spus că vrem energie electrică mai ieftină. (...) Ei au spus că vă dăm mai ieftin, dar cedați-ne vă rog barajul de la Dnestrovsk. Eu am spus că Dnestrovskul nu-l dăm. Patria nu se vinde”, a precizat politicianul.
Igor Dodon consideră că statutul de bănuit i-a fost atribuit pentru a distrage atenția cetățenilor de la alte probleme ale țării.
„Eu consider că este o încercare de a deplasa accentele în societate înainte de Anul Nou. Se putea de discutat acest subiect și după Anul Nou. S-a dorit anume astăzi, când oamenii se pregătesc de Anul Nou să aibă ce discuta. Încearcă să acopere nemulțumirea societății legată de creșterea prețurilor”, a declarat Igor Dodon.
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 17.01.2022
Politică
Igor Dodon reacționează: Propuneri concrete pentru a depăși criza energetică
Fluxul de știri
0