Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un deputat PAS vine cu sfaturi pentru mitropolitul Vladimir

© Sputnik / Мирослав РотарьМуниципальный совет, Оазу Нантой
Муниципальный совет, Оазу Нантой  - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2022
Abonare
Deputatul PAS, Oazu Nantoi, a ieșit cu o scrisoare deschisă în care îl îndeamnă pe Mitropolitul Vladimir să urmeze exemplul Papei de la Roma.
CHIȘINĂU, 25 ian - Sputnik. Deputatul PAS declară că mitropolitul Vladimir are obligațiunea morală să ia atitudine față de riscul redeclanșării unui război în Ucraina.
Totodată, Oazu Nantoi i-a cerut mitropolitului Moldovei ca miercuri să fie declarată Ziua Rugăciunii pentru Pace .

”Azi ne aflăm în anul 2022 și noi, cetățenii Republicii Moldova, avem nevoie de pace, de unitate și de responsabilitate. Consider că este obligațiunea morală și a Mitropoliei Moldovei pe lângă Papa de la Roma să contribuie la aceasta, prin luarea atitudinii față de riscul redeclanșării unui război în țara vecină. Să vină cu un apel adresta tuturor cetățenilor Republicii Moldova de unitate și solidaritate în baza valorilor creștine”, a declarat Nantoi la o conferință de presă.

Deputatul a mai anunțat că Papa Francisc și-a exprimat îngrijorarea față de o nouă lovitură la adresa păcii în Ucraina. Suveranul Pontif a lansat un apel ca ziua de miercuri, 26 ianuarie, să fie Ziua Rugăciunii pentru Pace și a chemat la dialog pentru detensionarea crizei.
Drapelul Germaniei - Sputnik Moldova, 1920, 23.01.2022
Rusia
Șeful Marinei germane: este “o inepţie” ideea că Rusia vrea să invadeze Ucraina
Rusia a respins în mod repetat acuzațiile cu privire la „acțiunile agresive”, subliniind că nu amenință pe nimeni și nu are de gând să atace pe nimeni. Tensiunile din regiune sunt alimentate de Statele Unite și alte țări ale Alianței Nord-Atlantice, care au sporit numărul exercițiilor în Marea Neagră. În opinia Moscovei, declarațiile despre „agresiunea Rusiei” sunt folosite ca pretext pentru a plasa mai multe forțe militare NATO în apropierea granițelor rusești.
După cum a menționat mai anterior ministrul de externe Serghei Lavrov, NATO sporește livrările de arme către Ucraina, unde a crescut numărul instructorilor occidentali. În opinia diplomatului, acest lucru ar putea provoca autoritățile ucrainene „la aventuri militare”, ceea ce reprezintă o amenințare directă la adresa securității Rusiei.
Duminică, reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a avertizat că țările occidentale pregătesc câteva provocări majore în contextul situației din jurul Ucrainei, Moscova nu exclude că acestea ar putea fi informaționale sau militare.
Fluxul de știri
0