Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Cozi imense la -7 grade pentru a se testa la corturile COVID: "Stau toți oamenii în ger"

© Photo : Facebook / Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAIIGSU a instalat noi corturi pentru informarea despre pericolul infectării cu virusul COVID -19
IGSU a instalat noi corturi pentru informarea despre pericolul infectării cu virusul COVID -19                                    - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2022
Abonare
Cozi imense la -7 grade formate în fața unui cort anti-COVID instalat în Capitală. Oamenii așteaptă în rând pentru a se testa.
CHIȘINĂU, 25 ian - Sputnik. Mai multe persoane stau în rând afară, la - 7 grade, pentru a se testa la corturile COVID instalate ieri de autorități. Imaginile au fost surprinse astăzi de către un internaut și postate pe Facebook.
Din imaginile publicate se observă că oamenii stau zgribuliți în fața unui cort anti COVID.

"În frig toți stăm. Stau toți oamenii în ger. Foarte mulți oameni, toți așteaptă", spune un martor.

Amintim că ieri, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a instalat 16 corturi în Capitală pentru ca oamenii să poată fi testați și acolo, iar astfel personalul medical să poată face față fluxului mare de pacienți. Potrivit IGSU, 12 corturi sunt amplasate în apropiere de policlinici, iar alte patru corturi pot fi găsite la centrele de consultanță și diagnostic.
Corturile sunt dotate cu lumină și corpuri de încălzit, astfel ca personalul medical să poată lucra în interiorul acestora. Corturile au fost instalate la solicitarea Primăriei municipiului Chișinău după ce a crescut numărul persoanelor cu simptome asociate COVID-19. Este de menționat că testarea în aceste corturi se efectuează doar la indicația medicilor de familie.
Astfel, înainte de a se testa, persoana trebuie să se adreseze la medicul său de familie și dacă aceasta prezintă simptome de boală, atunci medicul îi indică să meargă la testare. În corturi se efectuează atât teste PCR, cât și teste rapide. Punctele de testare vor activa zilnic, în intervalul orelor 07:30 - 17:30.
Cort IGSU - Sputnik Moldova, 1920, 23.01.2022
Coronavirus
În Chișinău oamenii vor putea fi testați la COVID-19 în corturi
Fluxul de știri
0