Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

În Chișinău oamenii vor putea fi testați la COVID-19 în corturi

© Photo : Direcţia situaţii excepţionaleCort IGSU
Cort IGSU - Sputnik Moldova, 1920, 23.01.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Numărul persoanelor care doresc să efectueze teste pentru depistarea coronavirusului a crescut brusc în Chișinău.
CHIȘINĂU, 23 ian - Sputnik. Primăria Chișinău intenționează să deschidă puncte suplimentare de testare pentru COVID-19 în preajma instituțiilor de asistență medicală primară. Despre aceasta a anunțat primarul Capitalei, Ion Ceban. Punctele de testare vor fi amenajate în corturile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
„În ultimele zile numărul persoanelor care solicită să se testeze la COVID-19 a crescut considerabil. (...) Primăria Chișinău va apela la Ministerul de Interne cu solicitarea de a amplasa corturi care se încălzesc și sunt în dotarea IGSU pe lângă toate Instituțiile de Asistență Primară (AMT-uri și Centrele Medicilor de Familie). Corturile vor fi amenajate de municipalitate ca puncte suplimentare de testare”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.
Primarul a explicat că a convocat celula de criză împreună cu Direcția Generală Asistență Medicală și Sociala și managerii instituțiilor medicale pentru planificarea acțiunilor de acordare a asistenței medicale în situația curentă de criză sanitară.
„Vor fi suplinite numerele de telefoane și personalul din registraturile medicale din fiecare AMT, CMF-uri unde se va oferi informația necesară pacienților”, a menționat Ion Ceban.
Anterior, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis că accesul în instituțiile de asistență medicală primară se va efectua doar în baza programărilor prealabile. Se va face excepție doar în cazurile de urgență medico-chirurgicală și cele în care oamenii solicită vaccinarea împotriva COVID-19.
Totodată, membrii CESP au decis să fie reduse vizitele și examinările cu scop profilactic în cadrul instituțiilor de asistență medicală de pe teritoriul municipiului.
Fluxul de știri
0