Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden: Inflația este un activ important! Mai multă inflație!

© AP Photo / Evan VucciJoe Biden
Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Înainte de a-l insulta pe un jurnalist de la Fox News, Biden s-a bucurat pentru inflația mare din țară, care ar fi, în opinia lui, un mare activ.
BUCUREȘTI, 25 ian – Sputnik. Joe Biden consideră că inflația, care a atins un nivel record de șapte la sută, reprezintă un activ mare, notează The Wall Street Journal.
Jurnalistul Fox News, Peter Doocy, a adresat o întrebare în cadrul briefingului liderului american, susținut în ajunul ședinței Consiliului pentru concurență, dacă creșterea prețurilor este privită ca o “povară politică” în ajunul alegerilor intermediare pentru Senat.
„E un mare activ! Mai multă inflație!”, a răspuns Biden, după care l-a numit pe jurnalist ” fiu de cățea prost” ((„stupid son of a bitch”).
Rata inflației în Statele Unite a ajuns la cote maxime pentru ultimii 40 de ani: în iunie 1982 aceasta constituia 7,2 la sută. În țară au crescut prețurile la imobile, transport privat și produse alimentare. Ritmurile de creștere s-au accelerat pe fundalul refacerii economiei în contextul pandemiei, injecțiilor de resurse financiare făcute de către Congres și Rezerva Federală, precum și drept urmare a întreruperilor în lanțurile de aprovizionare cu produse alimentare. Șeful Rezervei, Jerome Powell, a recunoscut în luna noiembrie că e timpul ca rata inflației să nu mai fie tratată ca un fenomen temporar.
Алексей Пушков - Sputnik Moldova, 1920, 03.01.2022
Rusia
Pușkov a explicat de ce Biden nu introduce “sancțiuni infernale” împotriva Rusie
Banca Centrală a Americii se află pe cale de a declanșa un ciclu de majorări regulate a ratelor de bază în martie. Sarcina Rezervei Federale va consta în majorarea ratelor de bază și neadmiterea, în același timp, a unei recesiuni și a creșterii ratei șomajului.
Potrivit presei americane, Biden ar putea fi afectat de urmările politice ale inflației, președintele și Partidul Democrat fiind acuzați de majorarea prețurilor. Alegerile intermediare pentru congresul SUA vor avea loc în noiembrie.
Fluxul de știri
0