Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Pușkov a explicat de ce Biden nu introduce “sancțiuni infernale” împotriva Rusie

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaАлексей Пушков
Алексей Пушков - Sputnik Moldova, 1920, 03.01.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Senatorul Pușkov a spus că sancțiunile infernale sunt ultima pârghie a presiunii SUA asupra Rusiei.
CHIȘINĂU, 3 ian - Sputnik. Senatorul rus Alexei Pușkov a sugerat că președintele american Joe Biden nu ar îndrăzni să impună „sancțiuni infernale” împotriva Rusiei.

„Ideea nu este că Biden nu este pregătit să impună noi sancțiuni împotriva Rusiei, ci că el este mai clarvăzător decât administrația sa. Statele Unite au la dispoziție un set de măsuri extrem de dure care pot duce, așa cum a avertizat Putin, la ruperea relațiilor dintre Rusia și Statele Unite, dar asta este tot de ce ele dispun”, a scris senatorul pe canalul său Telegram, fiind citat de RIA Novosti.

Potrivit politicianului, acest pas va duce la pierderea oricărei influențe asupra Rusiei și va dezlega complet mâinile Kremlinului pe arena internațională.
Pușkov a adăugat că, după sancțiuni, Statele Unite vor putea amenința doar cu mijloace militare.
Vladimir Putin și Joe Biden au avut o conversație telefonică pe 30 decembrie. Potrivit Kremlinului, președintele american a amenințat Rusia cu „sancțiuni la scară largă” din cauza situației din Ucraina. Liderul rus a răspuns spunând că aceasta ar fi o greșeală majoră: în acest caz, ar putea urma o ruptură completă a relațiilor.
Anterior, Rusia a prezentat proiecte de acorduri cu Statele Unite și proiect de înțelegeri cu statele membre NATO, care includ, printre altele, prevederi privind garanțiile reciproce de securitate în Europa, ne desfășurarea de rachete cu rază medie și scurtă de acțiune în zona de acces reciproc și renunțarea la extinderea în continuare a Alianței Nord-Atlantice, inclusiv în fostele republici ale URSS.
Fluxul de știri
0