Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum activează bisericile după declararea stării de urgență

© Sputnik / Evghenii PANASENCObiserică, imagine simbol
biserică, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 24.01.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Din 24 ianuarie intră în vigoare unele restricții instituite de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.
CHIȘINĂU, 24 ian - Sputnik. Activitatea cultelor religioase din Republica Moldova se exercită liber, dar cu respectarea tuturor normelor sanitare stabilite de autorități în contextul pandemiei COVID-19. Precizarea a fost făcută pentru Sputnik Moldova de secretarul Mitropoliei Moldovei, protoiereul mitrofor Vadim Cheibaș.
Potrivit lui, niciuna din deciziile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică nu se referă la activitatea lăcașelor de cult.
„În cazul unei decizii CNESP de a interzice evenimentele religioase cu prezența enoriașilor în biserici sau alte anumite reguli, ne vom conforma acestor decizii. Noi în continuare informăm lumea despre pericolul în cazul nerespectării regulilor, în continuare întreprindem toate măsurile de respectare a tuturor normelor de disciplină sanitară”, a precizat Vadim Cheibaș.
Trebuie precizat, ultima hotărâre a Comisiei Naționale de Sănătate Publică interzice organizarea evenimentelor private cum ar fi nunți, botezuri, mese de pomenire, etc. Întrebat dacă această decizie se răsfrânge și din punct de vedere religios, Vadim Cheibaș a precizat că nu și că se referă doar la evenimentele organizate în domeniul HoReCa.
Menționăm, Biserica Ortodoxă Rusă a recomandat lăcașelor sfinte din Moscova să treacă online evenimentele publice, care nu au legătură cu activități liturgice. Vadim Cheibaș a mai menționat că decizia Bisericii Ortodoxe Ruse ține de activitatea bisericilor de pe teritoriul statului rus și nu influențează deciziile și activitatea bisericii din Republica Moldova.
Guvern - Sputnik Moldova, 1920, 24.01.2022
Coronavirus
Cum va susține Guvernul angajatorii și salariații în timpul pandemiei
Fluxul de știri
0