Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministrul german de Externe a cerut să nu fie confundat teritoriul NATO cu Ucraina

© Photo : Russian Foreign Ministry / Trecere la banca de fotografiiAnnalena Burbock
Annalena Burbock - Sputnik Moldova, 1920, 24.01.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministrul german de externe Burbock a îndemnat să nu fie confundat teritoriul aliaților din cadrul NATO cu Ucraina.
CHIȘINĂU, 24 ian – Sputnik. Ministrul german de externe Annalena Burbock a cerut să nu fie confundate teritoriile aliaților din cadrul NATO cu Ucraina.
„Într-o situație atât de critică, este extrem de important să separăm anumite măsuri și trebuie să delimităm în mod clar teritoriul alianței NATO și Ucrainei. Noi, ca alianță, suntem solidari de partea Ucrainei, însă în același timp, îndreptându-ne privirea la propriul nostru teritoriu aliat. Desigur, suntem solidari unul față de altul, dar nu trebuie confundat teritoriul alianței și Ucraina", le-a spus Burbock reporterilor, fiind întrebată dacă Germania, la fel ca și Statele Unite, își va spori prezența militară în Europa de Est.
Anterior, New York Times a informat că președintele american Joe Biden examinează posibilitatea desfășurării a mii de militari americani, nave și avioane în Țările Baltice și în Europa de Est, pe fundalul situației din jurul Ucrainei. Potrivit publicației, sâmbătă, reprezentanți de rang înalt ai Ministerului Apărării i-au prezentat președintelui mai multe variante de acțiune. Printre aceștia se numără trimiterea de la o mie până la cinci mii de militari în țările din Europa de Est, cu posibilitatea ”sporirii de zece ori” a numărului acestora în cazul în care situația se va înrăutăți.
Drapelul Germaniei - Sputnik Moldova, 1920, 23.01.2022
Rusia
Șeful Marinei germane: este “o inepţie” ideea că Rusia vrea să invadeze Ucraina
Fluxul de știri
0