Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul a numit cauza escaladării tensiunilor în jurul Ucrainei

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaЗаместитель руководителя администрации президента РФ - пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков
Заместитель руководителя администрации президента РФ - пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков  - Sputnik Moldova, 1920, 24.01.2022
Abonare
Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat escaladarea situației în jurul Ucrainei are loc nu din cauza Rusiei.
CHIȘINĂU, 24 ian - Sputnik. Cauza agravării situației din jurul Ucrainei constă în acțiunile Bruxelles-ului și Washingtonului și în isteria pe care ele o provoacă, a declara purtătorul de cuvânt al șefului statului rus, Dmitri Peskov, fiind citat de RIA Novosti.
“În general, constatăm și dorim să vă atragem atenția asupra faptului că escaladarea tensiunii se realizează prin acțiuni informaționale și acțiuni concrete întreprinse de Statele Unite ale Americii și NATO. Apropo de activitatea de informare, mă refer la isteria informațională la care asistăm”, a comentat el posibila evacuare a familiilor angajaților Ambasadei SUA în Ucraina.
Peskov a remarcat că, în același timp, Statele Unite ale Americii și NATO au răspândit o cantitate mare de informații false.
"Pur și simplu, minciuni. Mă refer la respectivele falsuri", a spus el.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai amintit că acum câteva zile s-a intoxicat opinia publică că chipurile Rusia și-ar evacua diplomații din Ucraina.
A fost o nouă rundă de isterie. Dar până la urmă totul s-a rezumat la recomandarea Departamentului de Stat. Ceea ce ține de acțiunile concrete, noi și Dvs. vedem declarațiile pe care Alianța Nord-Atlantică le publică despre creșterea contingentului și concentrarea forțelor și a mijloacelor pe flancul estic. Toate acestea duc la faptul că tensiunile cresc”, a spus Peskov.
El a subliniat că „toate acestea nu se întâmplă din cauza a ceea ce facem noi, Rusia”.
Anterior, țările NATO au anunțat că vor disloca avioane de luptă și nave în Europa de Est din cauza situației din Ucraina.
În ultimele luni, mass-media occidentală a relatat din ce în ce mai mult despre pregătirile Moscovei pentru „invazie”. Partea rusă a respins în mod repetat aceste insinuări și a subliniat că astfel de declarații sunt folosite pentru a concentra trupe ale blocului nord-atlantic în apropierea granițelor sale.
Annalena Burbock - Sputnik Moldova, 1920, 24.01.2022
Internațional
Ministrul german de Externe a cerut să nu fie confundat teritoriul NATO cu Ucraina
Fluxul de știri
0