Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Important pentru toți: Cum putem verifica certificatele COVID

© Inquam Photos / Virgil SimonescuCertificat digital COVID
Certificat digital COVID - Sputnik Moldova, 1920, 24.01.2022
Abonare
În contextul noilor restricții impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, Guvernul reamintește cum se poate verifica certificatul COVID.
CHIȘINĂU, 24 ian - Sputnik. Începând cu 22 ianuarie, accesul persoanelor în mai multe spații comerciale, deservire sau agrement se face doar cu prezentarea certificatelor COVID. În context, Guvernul vine cu un apel către agenții economici să verifice certificatele la toți clienții.
Astfel, verificarea certificatelor COVID poate fi efectuată, accesând pagina https://certificate-covid.gov.md/, rubrica „Verifică certificat”.
Guvernul amintește că platforma permite verificarea și validarea certificatelor digitale UE privind COVID, generate atât în Republica Moldova, cât și în celelalte state interconectate la sistemul informatic european. Pentru a echivala certificatul COVID, eliberat de sistemul electronic național cu cel emis în țările Uniunii Europene, autoritățile Republicii Moldova au ajustat structura codului QR conform standardelor UE.
Astfel, toți deținătorii certificatelor COVID emise de sistemul național până la data de 16 noiembrie 2021, trebuie să descarce documentul în mod repetat de pe pagina https://certificate-covid.gov.md/ pentru a obține varianta omologată și acceptată de autoritățile UE, inclusiv ale Republicii Moldova.
Pentru verificarea certificatelor nou descărcate, accesați https://certificate-covid.gov.md secțiunea „Verifică certificat” sau oricare aplicație interconectată cu gateway-ul european. Aplicațiile poate fi descărcate gratuit din magazinul de aplicații Google Play sau App Store, pe un telefon mobil sau o tabletă.
Certificatul COVID-19 cuprinde trei tipuri distincte de certificate: certificatul de vaccinare, certificatul de testare și certificatul de recuperare.
Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova, 1920, 22.01.2022
Coronavirus
Stare de urgență în sănătate publică: Noi restricții pe întreg teritoriul țării
Fluxul de știri
0