Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Topul ceaiurilor care întăresc sistemul imunitar

Top ceaiuri minune care întăresc sistemul imunitar
Abonare
Ceaiurile întăresc sistemul imunitar în sezonul rece și cresc rezistența organismului la viruși. Această licoare este un supliment alimentar recomandat pentru un stil de viață sănătos și echilibrat.
În ultimii doi ani se vorbește tot mai mult despre sistemul imunitar, despre vitamine, alimente şi mod de viață sănătos. Sistemul imunitar este prima linie de apărare a organismului împotriva bolilor.
Potrivit redactorului-șef al revistei "Tainele Sănătății", Vlad Sainciuc, în caz de răceală, pe lângă pastilele prescrise de către medic, este important consumul ceaiului. Unul dintre ceaiurile recomandate este cel de măceș.

"Ceaiul de măceș este o băutură foarte potrivită în special pentru anotimpul rece, întrucât îmbogățește starea de sănătate a organismului pe cale naturala. El conține multă vitamina C, astfel apăra organismul de gripă si răceală. Atenționez că ceaiul de măceș este contraindicat pentru cei care fac tromboze, deoarece poate duce la stop cardiac", a spus Vlad Sainciuc.

Expertul în medicină naturistă a declarat în studioul Sputnik Moldova că, în general, ceaiurile trebuie consumare cu prescripție medicală. Pentru perioada de iarnă este recomandat ceaiul din muguri de pin.

"Infuzia este un bun dezinfectant pentru aparatul respirator, fiind indicată în tratarea pneumoniei și bronșitei. Deoarece mugurii de pin conţin o cantitate importantă de vitamina C, infuzia din muguri este indicată şi pentru stimularea sistemului imunitar și revigorarea organismului", spune medicul.

De asemenea, Vlad Sainciuc a vorbit despre beneficiile consumului de ceai roșu, de trandafir și praz, ultimul fiind recomandat pentru tratarea afecțiunilor respiratorii.
"Din bătrâni se cunoaște că ceaiurile din crenguțe de vișin, cireșe, mere și mlădiță de gutuie au un conținut ridicat de vitamine. O cură cu extractele obţinute din aceste rămurele are rezultate remarcabile dovedite în combaterea virușilor", a punctat specialistul.
Fluxul de știri
0