Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Șeful delegației ruse la Viena: Nu vom tolera atacuri ale Occidentului asupra Donbasului

© Sputnik / Andrei Stenin / Accesați arhiva multimediaDonbas
Donbas  - Sputnik Moldova, 1920, 23.01.2022
Abonare
Șeful delegației ruse la Viena, Gavrilov, a avertizat Kievul și Occidentul împotriva provocărilor din Donbas.
CHIȘINĂU, 23 ian - Sputnik. Moscova nu va tolera atacuri din partea Kievului și Occidentului asupra Donbasului, a declarat șeful delegației ruse la discuțiile de la Viena privind securitatea militară și controlul armelor Konstantin Gavrilov, în direct pe canalul de Youtube „Izolenta live”, transmite RIA Novosti.
"S-a spus totul clar și s-a avertizat: nu vom tolera dacă cetățenii noștri vor fi atacați. S-a spus clar, s-a spus tranșant în toate mass-media", a menționat el.
Anterior, diplomatul a spus că țările occidentale blufează, folosind acuzații de „atac” asupra Ucrainei, pentru a avea o poziție bună de negociere. În același timp, el nu a exclus provocările din partea Forțelor Armate ale Ucrainei la graniță, dar a menționat că Moscova face tot posibilul pentru a le preveni.
„Este o campanie care s-a dezlănțuit în Occident, de acuzare a Rusiei de toate relele - că suntem suntem pe cale să atacăm. Și nu-i opresc nici declarațiile președintelui, ministrului, viceministrului și altor reprezentanți ai Rusiei că nu intenționăm, că nu avem nevoie de război, ci avem nevoie de o soluție diplomatică. Nu exclud că ei vor imita o provocare”, a menționat Gavrilov.
MAE rus - Sputnik Moldova, 1920, 22.01.2022
MAE rus: SUA și NATO au lansat o campanie „toxică” împotriva Moscovei
El a reamintit că Rusia este unul dintre garanții acordurilor de la Minsk și „nu va permite ca cetățenii săi să fie jigniți, darămite să fie uciși”.
Rusia cere de la NATO garanții legale de renunțare la extinderea în continuare a Alianței spre Est, de renunțare la ideea aderării Ucrainei la Bloc și renunțare la crearea de baze militare în țările post-sovietice.
Pe 10 ianuarie, propunerile Moscovei au fost discutate în cadrul dialogului privind stabilitatea strategică de la Geneva. Acesta a fost urmat de o reuniune a Consiliului Rusia-NATO la Bruxelles și consultări la sediul din Viena al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa.
Fluxul de știri
0