Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un remorcher sub pavilion moldovenesc a salvat echipajul unui tanc în Marea Neagră

© REUTERS / Hani AmaraЗадержанный в Триполи танкер под российским флагом
Задержанный в Триполи танкер под российским флагом - Sputnik Moldova, 1920, 23.01.2022
Abonare
La bordul tankerului care a luat foc se aflau peste 700 de tone de păcură.
CHIȘINĂU, 23 ian - Sputnik. Un tanc sub pavilionul insulelor Comore a luat foc în Marea Neagră. Echipajul a fost evacuat pe remorcherul „British” sub pavilionul Republicii Moldova, au declarat serviciile de urgență pentru RIA Novosti.

„În apele Mării Negre, la cinci kilometri de Capul Iron Horn, la ora 00:10 pe 23 ianuarie, a luat foc tancul Almuntazah, sub pavilionul insulelor Comore, aparținând Marii Britanii. La bord au fost depistate peste 700 de tone de păcură. Nu s-au înregistrat victime, echipajul format din șapte persoane (cetățeni ai Federației Ruse) a fost evacuat în remorcherul „British” sub pavilionul Republicii Moldova”, se arată în mesaj.

Două nave de salvare multifuncționale „Spasateli Demidov” și „Mercurii” au sosit la fața locului din portul Novorossiisk. În timpul inspecției inițiale, s-a observat un fum.
După incendiul izbucnit pe tankerul sub pavilionul insulelor Comore în Marea Neagră, anchetatorii au organizat un control pre-investigație, a declarat Elena Markovskaia, asistent principal al șefului Departamentului de Investigații Interregionale de Vest pentru Transport al Comitetului de Investigații al Rusiei.
„S-a dispus verificarea prealabilă și investigarea motiviului de izbucnire a incendiului în sala mașinilor tankerului sub pavilion străin în Marea Neagră”, se arată în comunicat.
Anchetatorii lucrează la locul incidentului, fiind stabilite toate împrejurările.
Порт Мукран - логистический центр Северного потока-2 - Sputnik Moldova, 1920, 01.01.2022
Politică
Ucraina a interzis accesul navelor rusești în porturile sale
Fluxul de știri
0