Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ucraina a interzis accesul navelor rusești în porturile sale

© Sputnik / Dmitrij Leltschuk / Accesați arhiva multimediaПорт Мукран - логистический центр "Северного потока-2"
Порт Мукран - логистический центр Северного потока-2 - Sputnik Moldova, 1920, 01.01.2022
Abonare
În Ucraina a intrat în vigoare o lege care interzice accesul navelor rusești în apele sale interne
CHIȘINĂU, 1 ian – Sputnik. Legea care interzice accesul navelor rusești în apele interne ale Ucrainei a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2022. Documentul corespunzător, adoptat de Rada Supremă la 3 decembrie 2020, este postat pe site-ul parlamentului de la Kiev.
Potrivit legii, navele care arborează pavilionul „statul agresor” (cum este numită Rusia în Ucraina) nu mai pot transporta pasageri și mărfuri pe cursele internaționale între porturile fluviale. O măsură similară a fost introdusă în ceea ce privește cursele de marfă în apele interioare ale țării.
În plus, documentul introduce o interdicție de înregistrare în Registrul de stat al navelor din Ucraina a ambarcațiunilor plutitoare deținute de cetățeni ruși, relatează RIA Novosti.
Căile fluviale interne din Ucraina includ râuri precum Nistrul, Dunărea, Niprul și altele.
Relațiile ruso-ucrainene s-au deteriorat din cauza conflictului armat din Donbass. Kievul acuză Rusia că se amestecă în afacerile interne, iar în ianuarie 2015 a declarat-o „țară agresor”. Occidentul a sprijinit Ucraina și a impus sancțiuni Rusiei.
Kremlinul a subliniat în mod repetat că Rusia nu participă la conflictul intern ucrainean și este interesată de depășirea de către Kiev a crizei politice și economice.
Fluxul de știri
0