Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum va fi distribuită mâncarea la pachet elevilor în perioada studiilor de la distanță

© Sputnik / Владимир Песня / Accesați arhiva multimediaPrânz
Prânz - Sputnik Moldova, 1920, 23.01.2022
Abonare
Primarul Chișinău a venit cu precizări despre modul în care vor fi distribuite pachetele cu mâncare pentru elevii din Capitală în perioada studiilor de la distanță.
CHIȘINĂU, 23 ian - Sputnik. Articole de patiserie și cofetărie, covrigi și biscuiți, suc, cașcaval porționat ambalat, unt de vaci 82,5 %, fructe cum ar fi mere, banane, citrice, crupe în sortiment, paste făinoase, dar și iaurt natural 2,6% neîndulcit. Aceasta este lista de alimente care se va conține în pachetele alimentare care vor fi livrate elevilor din Chișinău în perioada studiilor de la distanță.
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul Chișinăului, Ion Ceban, a anunțat că acest conținut a fost coordonat de prestatorii serviciilor de alimentație a elevilor cu Centrul de Sănătate Publică.
Astfel, în perioada 24 ianuarie - 4 februarie, peste 38 de mii de elevi din municipiul Chișinău vor fi alimentați gratuit de Primăria Chișinău în perioada organizării studiilor online, iar mâncarea va fi livrată la pachet.
Alimentația elevilor va fi organizată prin distribuirea pachetelor către părinți la instituțiile de învățământ, în una din zilele săptămânii, conform unui grafic stabilit pentru următoarele categorii de elevi, care beneficiază de alimentație gratuită:
elevi din clasele I-IV - în valoarea micului dejun;
elevi din clasele I-IV din familii social-defavorizate (20 la sută din numărul total de elevi) - în valoarea micului dejun şi a prânzului;
elevi din clasele V-IX din familii social-defavorizate - în valoarea micului dejun;
elevi din clasele I-XII care au suportat TBC şi cei care au contactat focarele cu TBC - în valoarea micului dejun şi a prânzului.
Valoarea pachetului cu produse este echivalentă cu cea a consumației unui copil la cantina școlii pentru cinci zile, în funcție de meniul stabilit.
În cazul în care în ziua stabilită părintele nu va putea veni la instituție, pachetul va putea fi ridicat într-o altă zi prin coordonare prealabilă. Pachetele nedistribuite vor fi returnate prestatorului de servicii alimentare, iar plățile se vor face pentru numărul de unități distribuite.
Еда  - Sputnik Moldova, 1920, 22.01.2022
Coronavirus
Direcția Educație va livra mâncare la pachet elevilor în timpul învățământului la distanță
Fluxul de știri
0