Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Autoritățile explică în ce instituții de învățământ lecțiile vor avea loc în săli de clasă

© Sputnik / Mihai CarausElev
Elev - Sputnik Moldova, 1920, 22.01.2022
Abonare
Comisia Sănătate Publică a municipiului Chișinău a explicat în ce instituții de învățământ lecțiile se vor desfășura cu prezența fizică a elevilor.
CHIȘINĂU, 22 ian - Sputnik. După ce Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis ca învățământul să se desfășoare online timp de cel puțin două săptămâni, autoritățile municipale din sănătate au precizat că se vor face unele excepții.
Este vorba de instituțiile în care studiază copii cu nevoi speciale.
„Se permite organizarea procesului educațional în instituțiile de învățământ special cu prezență fizică a unui număr stabilit de elevi în baza suprafeței sălii de clasă, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică şi a modelelor aprobate de Ministerul Educației și Cercetării”, se menționează în hotărârea Comisiei Sănătate Publică a municipiului Chișinău.
Amintim că CNESP a decis că în perioada 24 ianuarie - 4 februarie 2022, instituţiile de învăţământ general, cu excepţia instituţiilor de educaţie timpurie, vor activa în regim online. Instituţiile de învăţământ profesional tehnic şi superior vor activa tot de la distanță. Universitatea de Stat de Medicină si Farmacie „Nicolae Testemitanu” va activa în regim mixt, adică și online, şi cu prezenţă fizică.
Fluxul de știri
0