Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Destinațiile autohtone devin tot mai populare: Cu cât a crescut numărul de turiști

Turismul local este tot mai popular printre moldoveni
Abonare
În condițiile pandemiei și restricțiilor de călătorie stabilite de țările în care moldovenii obișnuiesc să se odihnească, turismul intern a înregistrat progrese semnificative în anul 2021.
Moldova devine o destinație turistică atractivă pentru propriii cetățeni. Declarația îi aparține Tatianei Costachi, promotoarea locurilor de agrement din țara noastră și a fost făcută în studioul Radio Sputnik Moldova.
Potrivit ei, în pandemie moldovenii și-au schimbat percepția față de serviciile turistice autohtone.

"Aria geografică a turismului intern s-a extins, astfel au apărut noi vinării și agropensiuni. Este îmbucurător că sunt tot mai mulți iubitori ai turismului care lansează propriile căsuțe rurale unde pot primi oaspeți. Mulți moldoveni care au dorit să redescopere țara natală în această iarnă nu au găsit locuri disponibile în pensiuni, pentru că toate erau ocupate. Asta chiar dacă pentru sezonul rece al anului suntem mai puțin pregătiți comparativ cu sezonul estival", a spus Tatiana Costachi în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal".

Iar Petru Costachi, care este director al unei agenții locale de turism, a menționat că pe parcursul anului trecut țara noastră a început să fie promovată la un alt nivel, fiind solicitată și de către turiștii străini.

"Tur-operatorii ne solicită pentru anul 2022 să prezentăm pachetele turistice locale și să adaptăm ofertele conform cererii. Asta se datorează avansului pe care l-a înregistrat Moldova în domeniul turismului. Suntem o țară mică, dar avem ce oferi. În acest an se va lucra la infrastructură, vor apărea indicatoare noi către locațiile turistice, de asemenea se dezvoltă zona de sud, mai exact Cahul și Cantemir" a declarat Petru Costachi.

Menționăm că în ianuarie-septembrie 2021 agențiile de turism şi tur-operatorii Moldovei au acordat servicii turistice la 264,2 mii de turiști și excursioniști sau de 3,2 ori mai mult față de perioada similară a anului 2020.
Conform datelor Biroului Naţional de Statistică, numărul de turişti şi excursionişti participanţi la turismul intern în ianuarie-septembrie 2021 a constituit 60,6 mii de vizitatori, fiind în creștere de 2,4 ori comparativ cu ianuarie-septembrie 2020.
Fluxul de știri
0