Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Prețuri record la gazul metan: S-a scumpit cu 5 lei - cât valorează acum

© Sputnik / Mihai CarausPrețuri record la gazul metan
Prețuri record la gazul metan - Sputnik Moldova, 1920, 22.01.2022
Abonare
Gazul metan s-a scumpit din nou. Prețul pentru un litru depășește pragul psihologic de 17 lei.
CHIȘINĂU, 22 ian - Sputnik. Prețul pentru un litru de gaz natural comprimat s-a scumpit cu 25%. Astfel, șoferii care utilizează gazul metan îl vor cumpăra începând de astăzi la prețul de 17,60 lei pentru un litru, cu cinci lei mai mult decât până acum.

„În urma creșterii costului de achiziție a gazelor naturale, Transautogaz anunță o modificare a prețului gazelor naturale comprimate (metan) din 22 ianuarie 2022 pe întreaga rețea a stațiilor de alimentare”, este precizat într-un comunicat de presă al unei importante rețele de stații de alimentare.

„Scumpirea vine pe fonul creșterii prețului pentru gazele importate și este inevitabilă întrucât este vorba de acelaşi gaz venit prin conducte de la Gazprom, doar că este pompat în rezervoarele automobilelor sub formă comprimată, de unde şi denumirea de gaz natural comprimat”, precizează Transautogaz.
Trebuie precizat că gazul metan este utilizat pentru automobile și este preferat de o mare parte dintre șoferi pentru eficiența în consum. Ultima scumpire a gazului metan a avut loc pe data de 10 noiembrie a anului 2021.
Глава Молдовагаз Вадим Чебан - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2022
Economie
Ceban confirmă: Va cere majorarea tarifului la gaz pentru consumatorii finali
Fluxul de știri
0