Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Se schimbă regulile: Nu mai poți intra în instituțiile medicale dacă nu ai făcut asta

© Photo : Miroslav RotariMedic
Medic - Sputnik Moldova, 1920, 22.01.2022
Abonare
Comisia de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a restricționat accesul populației în instituțiile medicale.
CHIȘINĂU, 22 ian - Sputnik. Chișinăuienii care intenționează să facă o vizita la medicul de familie o pot face doar în baza programărilor. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia de Sănătate publică a municipiului în contextul nivelului de risc „Alertă Cod Roșu” instituit pe teritorului administrativ al Chișinăului.
În context, Comisia a decis că accesul în instituțiile de asistență medicală primară se va efectua doar în baza programărilor prealabile. Se va face excepție doar în cazurile de urgență medico-chirurgicală și cele în care oamenii solicită vaccinarea împotriva COVID-19.
Totodată, membrii CESP au decis să fie reduse vizitele și examinările cu scop profilactic în cadrul instituțiilor de asistență medicală de pe teritoriul municipiului.
De asemenea, CESP Chișinău solicită repetat Ministerului Sănătății consolidarea capacităților pentru internarea copiilor suspecți sau confirmați pozitiv cu COVID-19 prin activarea spațiilor medicale pediatrice suplimentare republicane și raionale.
Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova, 1920, 22.01.2022
Coronavirus
Stare de urgență în sănătate publică: Noi restricții pe întreg teritoriul țării
Fluxul de știri
0