Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Lituania le permite angajaților infectați cu COVID-19 asimptomatici să lucreze

© Sputnik / Evgeny Odinokov / Accesați arhiva multimediaSpital
Spital - Sputnik Moldova, 1920, 22.01.2022
Abonare
În Lituania angajații infectați cu COVID-19 asimptomatici vor putea ieși la lucru.
CHIȘINĂU, 22 ian - Sputnik. Angajații confirmați pozitiv cu COVID-19, dar care nu prezintă simptome ale bolii, vor putea lucra.
Această măsură va intra în vigoare de luni, 24 ianuarie, în Lituania. Anunțul a fost făcut de LRT - Radio și Televiziunea Lituaniană, invocând o lege semnată de ministrul Sănătății Arunas Dulkis, transmite RIA Novosti. Este vorba doar de angajați ai anumitor domenii de activitate.

„Angajații din domeniile vitale vor putea lucra chiar dacă sunt infectați, dar asimptomatici sau după contact cu persoane infectate cu COVID-19... Legea semnată de ministru prevede că se va aplica această măsură în cazul celor care sunt obligați să lucreze continuu, iar munca lor prevede contact direct cu oamenii, dacă din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19 angajații care îndeplinesc funcții vitale ale statului nu pot asigura implementarea pe deplin a funcțiilor”, este precizat în mesaj.

De la carantină obligatorie și autoizolare vor fi scutiți angajații unui număr de întreprinderi și organizații din domeniiile energetic, al finanțelor, transporturilor, asistenței medicale, asigurărilor sociale, justiției etc. Angajații sunt însă obligați să poarte aparate respiratorii de tip FFP2 sau KN95, mai este precizat în legea care va intra în vigoare luni, 24 ianuarie.
În Lituania, în ultimele zile s-a înregistrat un număr record de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Pe parcursul zilei de ieri, 21 ianuarie, au fost înregistrați 6 478 de infectați, iar cu o zi înainte au fost înregistrate 7 057 de cazuri noi de coronavirus, care este cel mai mare număr de la începutul pandemiei.
Алла Немеренко  - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2022
Coronavirus
Nemerenco face prognoze apocaliptice: Vom avea 10 mii de cazuri de infectare pe zi
Fluxul de știri
0