Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Nemerenco face prognoze apocaliptice: Vom avea 10 mii de cazuri de infectare pe zi

© Sputnik / Miroslav RotariАлла Немеренко
Алла Немеренко  - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministrul Sănătății Ala Nemerenco a estimat câte cazuri zilnice de infectare am putea avea în viitorul apropiat.
CHIȘINĂU, 20 ian - Sputnik. Ala Nemerenco susține că situația epidemiologică se va înrăutăți substanțial săptămâna viitoare, când ar putea să se înregistreze chiar și peste 10 mii de cazuri de infectare pe zi.
„Am putea să trecem și de 10 mii. Vom ajunge la acest nivel. Totul depinde dacă vom fi capabili să înțelegem mesajul că trebuie să ne protejăm fiecare”, a spus ministrul Sănătății în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o astăzi.
Tot astăzi Ala Nemerenco a anunțat că școlile trec la învățământ online din cauza nivelului ridicat de infectare cu COVID-19. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică.
„Se propune trecerea școlilor în online. Inițial pentru două săptămâni. (...) Această tulpină omicron afectează mult mai mult și în special copiii.”, a remarcat Ala Nemerenco.
Această măsură va fi aplicată începând cu ziua de luni, 24 ianuarie.
Oficialul a menționat că în fiecare zi în Moldova se atestă 233 de cazuri de infectare la 100 de mii de locuitori, în condițiile în care pragul roșu de alertă epidemiologică pornește de la 150 de cazuri.
Fluxul de știri
0