Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

UK trimite în Ucraina militari din trupele speciale de elită

CC BY 2.0 / U.S. Army photo by Sgt. 1st Class Caleb Barrieau / Brigada de Operații Speciale a Armatei UK
Brigada de Operații Speciale a Armatei UK - Sputnik Moldova, 1920, 21.01.2022
Abonare
Publicația britanică Sky News aunuță că Regatul Unit trimite în ucraina un detașament format din 30 de luptători ai trupelor speciale de elită.
CHIȘINĂU, 21 ian - Sputnik. Marea Britanie a desfășurat în Ucraina 30 de soldați din nou-înființata Brigada de Operații Speciale a Armatei, potrivit Sky News.
Un grup de aproximativ 30 de militari britanici de elită a sosit în Ucraina pentru a antrena forțele armate ucrainene să folosească noile arme antitanc donate de Marea Britanie.
Sursa menționează că militarii aparțin regimentului de rangeri.
Site-ul oficial al Ministerului Britanic al Apărării precizează că Brigada de Operații Speciale a Armatei include patru batalioane de rangeri.
Conform planurilor departamentului militar, aceste unități „vor fi prezente constant în întreaga lume pentru a interacționa cu aliații și partenerii și pentru a lupta împotriva adversarilor, oriunde aceștia reprezintă o amenințare pentru Marea Britanie și interesele acesteia”.
În plus, se subliniază că unitățile Brigăzii de Operații Speciale ale Armatei sunt concentrate să lucreze împreună cu forțele speciale ale aliaților Londrei „pentru a contracara amenințările reprezentate de organizațiile extremiste violente”.
Anterior, precizează RIA Novosti, ministrul adjunct al apărării al Regatului Unit, James Hippie, a declarat că Marea Britanie a furnizat Ucrainei câteva mii de rachete antitanc ușoare.
Politicienii occidentali și autoritățile de la Kiev au susținut în ultimele luni că Rusia a „concentrat trupele la granița cu Ucraina”.
După cum a subliniat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, forțele armate rusești se deplasează pe teritoriul statului rus, iar acest lucru nu amenință pe nimeni și nu ar trebui să îngrijoreze pe nimeni.
Moscova a subliniat că declarațiile despre așa-zisa „agresiune a Rusiei” sunt folosite ca pretext pentru a mări contingentul NATO în regiunile de graniță cu Federația Rusă.
Militari canadieni - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2022
Internațional
Presa: Canada a trimis forțe speciale în Ucraina
Fluxul de știri
0