Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Presa: Canada a trimis forțe speciale în Ucraina

© AP Photo / Musadeq SadeqMilitari canadieni
Militari canadieni - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2022
Abonare
Global News: Un detașament al forțe speciale canadiene a fost transferat în Ucraina sub pretextul agravării situației
CHIȘINĂU, 18 ian – Sputnik. Canada a trimis în Ucraina un contingent limitat al forțelor militare pentru operațiuni speciale, relatează Global News, citând surse anonime.
Un astfel de pas, potrivit interlocutorilor sursei citate, a fost „o parte a efortului” din partea aliaților NATO de a „descuraja agresiunea rusă și de a identifica modalități de sprijinire a guvernului ucrainean”.
O altă sarcină atribuită forțelor speciale este evacuarea diplomaților canadieni în cazul unei agravări a situației în Ucraina, se mai spune în materialul citat de RIA Novosti.
CBC a raportat anterior că Canada a trimis 200 de militari în Ucraina pentru a ajuta la instruirea forțelor de ordine ucrainene.
Josef Borrell - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2022
Internațional
Borrell va reprezenta UE în toate discuțiile de Securitate

Situația în jurul Ucrainei

Politicienii occidentali vorbesc tot mai des în ultima perioadă despre așa-zisa intensificare a ”acțiunilor agresive” ale Rusiei la granițele Ucrainei. Purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov a declarat că Moscova nu amenință pe nimeni, iar mișcările trupelor pe teritoriul rusesc nu ar trebui să îngrijoreze pe nimeni. În opina autorităților ruse, aceste atacuri sunt folosite în principal ca pretext pentru a aduce mai multe forțe și tehnică NATO la granițele Rusiei.
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov a menționat că declarațiile Occidentului despre „agresiunea rusească” și posibilitatea de a ajuta Kievul să se apere împotriva acestei agresiuni sunt atât ridicole, cât și periculoase.
Vladimir Putin a subliniat anterior că extinderea în continuare a NATO spre Est și desfășurarea de arme ofensive pe teritoriul ucrainean și în țările vecine constituie „linii roșii” pentru Moscova.
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2022
Rusia
Lavrov a vorbit despre „liniile roșii”, Ucraina, NATO și garanțiile de securitate
Fluxul de știri
0