Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ucraina are pretenții teritoriale față de Rusia?

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaАлексей Пушков
Алексей Пушков - Sputnik Moldova, 1920, 21.01.2022
Abonare
Rușii iau atitudine față de harta Ucrainei afișată de șeful diplomației ucrainene. Dmitri Kuleba, la întrevederea cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, în care unele regiuni ale Federației Ruse sunt trecute în componența statului ucrainean.
CHIȘINĂU, 21 ian - Sputnik. Senatorul rus Aleksei Pușkov constată că Ucraina a înaintat pretenții teritoriale față de Federația Rusă și anume asupra regiunii Kubani și a orașului Kaganrog.
Senatorul rus a criticat pe pagina sa de Telegram harta Ucrainei care include actuale teritorii ale Federației Ruse care este atârnată în biroul ministerului Afacerilor Externe a Ucrainei, Dmitri Kuleba.
Pușkov consideră că acest gest developează pretențiile teritoriale ale Kievului față de Moscova.
“În această fotografie, Kleba îi prezintă secretatului de stat al SUA, Antony Blinken, anunțând în acest fel pretențiile teritoriale ale Kievului”, a declarat Pușkov.
Membrul Consiliului Federației (senatul rusesc) a atras atenția supra faptului că pe această hartă unele regiuni ale Poloniei sunt trecute și ele ca ucrainene.
“Este greu de crezut că diplomații polonezi patrioți nu au văzut până acum această "Фiзичну Мапу Украiни" (harta fizică a Ucrainei – n.n.) în biroul lui Kuleba. Până acum au tăcut. Văr tăcea și de acum încolo?”, se întreabă senatorul.
RIA Novosti precizează că secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a publicat un mesaj pe Tweeter despre întrevederea sa cu omologul ucrainean. La mesaj a fost atașată o fotografie cu harta Ucrainei la care sunt alipite Crimeea, ținutul Krasnodar și Taganrog (regiunea Rostov).
Brigada de Operații Speciale a Armatei UK - Sputnik Moldova, 1920, 21.01.2022
Internațional
UK trimite în Ucraina militari din trupele speciale de elită
Fluxul de știri
0