Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Spitalele din Capitală, pline cu copii bolnavi de COVID: Numărul lor este în creștere

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova, 1920, 21.01.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Autoritățile municipale anunță despre o creștere a numărului de cazuri noi de COVID-19 în rândul copiilor, iar spitalele sunt pline.
CHIȘINĂU, 21 ian - Sputnik. Numărul copiilor infectați de COVID-19 este în creștere, iar în spitalele municipale s-a depășit capacitățile de internare. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei pe pagina sa de Facebook.

"Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău solicită implicarea Ministerului Sănătății și deschiderea noilor secții de tratare COVID, anume pentru copii în spitalele republicane", a scris Ion Ceban.

Potrivit lui, la spitalele pentru copii din Capitală sunt internați, atât pacienți din Chișinău, cât și din republică.
"De ajutor au nevoie toți. Respectiv, în această seară specialiștii noștri au reiterat această poziție la ședința de la Ministerul Sănătății și au cerut deschiderea de noi secții COVID pentru copii în Spitalele Republicane", a mai scris Ceban.
Potrivit primarului, în cadrul ședinței CESP au fost prezentate informații privind nivelul de încadrare în spitalele municipale:
Spitalul Clinic municipal de copii „Valentin Ignatenco” are disponibile 4 secții cu 117 paturi pentru minorii confirmați cu coronavirus. În prezent, sunt 97 de copii internați;
106 paturi pentru copiii cu COVID la SCM Boli Contagioase Copii;
30 de paturi (1 secție) pentru gravide (forme ușoare) la SCM „Sf. Treime”;
60 de paturi pentru gravide confirmate cu COVID la Maternitatea municipala nr. 2;
La Spitalul „Gheorghe Paladi” vor fi activate 60 de paturi pentru gravide suspecte sau confirmate cu COVID.
Pentru pacienții adulți sunt disponibile:
300 de paturi la SCM „Sf. Arh. Mihail”;
200 de paturi la SCM „Sf. Treime”;
de luni, 24 ianuarie vor fi activate 150 de paturi la SCM de Ftiziopneumologie;
suplimentar sunt pregătite circa 450 de paturi pentru pacienți la Departamentul COVID de la C.I.E. „Moldexpo”.
"Despre această criză am atenționat încă în decembrie, când am solicitat evaluarea în comun cu Ministerului Sănătății a situațiilor medicale COVID în municipiu: nu am fost auziți, nu au fost luate măsuri. În situații de pandemie deciziile trebuie discutate și implementate strategic, prin prisma unui Plan de rezervă COVID. Trebuie de intervenit coordonat și de reacționat imediat", a mai scris primarul Ion Ceban.
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova, 1920, 21.01.2022
Coronavirus
Situația devine alarmantă: Se redeschid secțiile pentru pacienții cu COVID-19
Fluxul de știri
0