Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Situația devine alarmantă: Se redeschid secțiile pentru pacienții cu COVID-19

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova, 1920, 21.01.2022
Abonare
Primăria Chișinău anunță că în spitalele municipale vor fi redeschise secțiile COVID-19. Asta pentru că a crescut numărul de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.
CHIȘINĂU, 21 ian - Sputnik. Situația epidemică din țară devine tot mai gravă. După ce ieri, în Moldova s-a înregistrat un nou antirecord de infectări cu noul coronavirus, autoritățile din Chișinău au decis să redeschidă secțiile COVID-19 din spitalele municipale.
Astfel, vor fi activate:
60 paturi (2 secții) pentru gravide, cu forme medii și grave
30 paturi (1 secție) pentru gravide (forme ușoare) la spitalul „Sf. Treime”
150 paturi pentru adulți la Spitalul de Ftiziopneumologie.
Este de menționat faptul că în instituțiile medicale municipale sunt spitalizați și tratați pacienții de pe întreg teritoriul țării. În context, edilul-șef al Capitalei a menționat că secțiile redeschise vor permite acordarea asistenței medicale specializate unui număr sporit de pacienți.
Totodată, municipalitatea a precizat că păstrează în rezervă Departamentul COVID de la „Moldexpo”, cu o capacitate de 450 de paturi. Acestea pot fi activate în termen de 24 - 48 de ore, la necesitate.
În context, astăzi, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a Municipiului Chișinău urmează să se întrunească într-o nouă ședință pentru a institui noi măsuri de protecție.
Amintim că joi, 20 ianuarie, în Moldova a fost înregistrat un nou antirecord de cazuri noi de infectare de la declanșarea pandemiei în luna martie a anului 2020. Astfel, au fost anunțate 3 907 cazuri noi, după efectuarea a 15 188 de teste.
Молодые люди танцуют на дискотеке в одном из ночных клубов. - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2022
Societate
Localurile nu vor mai activa noaptea: Vezi la ce oră se vor închide
Fluxul de știri
0