Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

O nouă ședință extraordinară a Parlamentului: Ce proiecte vor examina astăzi deputații

© Sputnik / Mihai CarausПарламент Республики Молдова
Парламент Республики Молдова  - Sputnik Moldova, 1920, 21.01.2022
Abonare
După ce joi, deputații au votat pentru instituirea stării de urgență în domeniul energetic, aceștia se întrunesc într-o noua ședință extraordinară. Asta pentru că sesiunea parlamentară de primăvară încă nu a început.
CHIȘINĂU, 21 ian - Sputnik. Începând cu ora 10:00, deputații se întrunesc astăzi într-o nouă ședință extraordinară. Aceștia urmează să examineze proiectul de modificare a Legii cu privire la modificarea condiției de stabilire și acordare a ajutorului pentru perioada rece a anului și a Legii privind compensarea diferenței de preț pentru consumul gazelor naturale sau energiei termice în perioada rece a anului.
Totodată, parlamentarii vor dezbate proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică. Este de menționat faptul că pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de astăzi se regăsește și proiectul Codului transportului feroviar, proiectele de lege pentru ratificarea Acordului de modificare și de reformulare a Contractului de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții privind infrastructura feroviară și parcul de material rulant ale Republicii Moldova și privind atragerea de către Guvernul Republicii Moldova a unor împrumuturi de stat externe din partea Fondului Monetar Internațional.
Deputații urmează să examineze, de asemenea, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice.
Totodată, deputații vor examina proiectul pentru modificarea Legii cu privire la Procuratură; proiectul de modificare a Codului muncii și Legii cu privire la promovarea ocupării forței de muncă și asigurarea de șomaj; proiectul de lege privind unele măsuri aferente selectării candidaților la funcțiile de membri în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor; proiectul de modificare a Legii cu privire la energia electrică.
De asemenea, se propune examinarea a două proiecte de hotărâre – privind desemnarea a doi membri și vicepreședinți ai Consiliului de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare.
Amintim că în cadrul ședinței extraordinare de joi, deputații au instituit starea de urgență în domeniul energetic.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2022
Societate
Sandu a venit cu un mesaj către cetățeni, în contextul crizei sanitare și celei energetice
Fluxul de știri
0