Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Compensația la căldură s-ar putea majora - iată ce examinează deputații

© Sputnik / Miroslav RotariCăldură
Căldură - Sputnik Moldova, 1920, 21.01.2022
Abonare
Deputații examinează astăzi un proiect de modificare a legii privind compensarea diferenței de preț în urma majorării tarifelor la căldură.
CHIȘINĂU, 21 ian - Sputnik. Parlamentul convocat astăzi în ședință extraordinară examinează astăzi un proiect de modificare a legii privind compensarea diferenței de preț în urma majorării tarifelor la căldură.
Potrivit inițiativei, Guvernul va achita 80% din majorarea tarifului față de 67% până acum, iar compensația va fi achitată pentru cel mult 1,5 gigacalorii consumate lunar. Până acum s-a achitat cel mult pentru o gigacalorie.
Sunt vizați consumatorii conectați la încălzirea centralizată.
„Compensarea diferenței de preț în urma majorării tarifelor reglementate la energia termică pentru fiecare consumator casnic constituie 80% din diferența de preț în urma majorării tarifelor reglementate la energia termică pentru un volum lunar consumat de până la 1,5 Gcal”, prevede amendamentul elaborat de un deputat al fracțiunii PAS.
În urma acestor modificări, suma compensațiilor oferite de Guvern celor care sunt conectați la încălzirea centralizată va crește de la 450 de lei pe lună la 815 lei.
Pe 17 ianuarie, președintele Republicii Moldova i-a solicitat Guvernului să majoreze compensațiile pentru consumul energiei termice și gazelor naturale. Asta după ce în data de 10 ianuarie Moldovagaz a anunțat că plătește în luna ianuarie 646 de dolari pentru mia de metri cubi de gaz livrat de Gazprom. Prețul s-a majorat cu aproape 200 de dolari - în decembrie o mie de metri cubi a costat 450 de dolari.
Fluxul de știri
0