Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

NATO lucrează împotriva Rusiei, a spus Lavrov

© POOLВстреча глав МИД России и Молдовы Сергея Лаврова и Нику Попеску
Встреча глав МИД России и Молдовы Сергея Лаврова и Нику Попеску - Sputnik Moldova, 1920, 21.01.2022
Abonare
Lavrov: NATO lucrează împotriva Rusiei, prin urmare Moscova se opune extinderii Alianței
NATO lucrează împotriva Federației Ruse, prin urmare Moscova se opune extinderii Blocului către Est, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.
„Acest bloc a fost creat împotriva URSS, iar acum lucrează împotriva Federației Ruse”, a spus Lavrov după discuții cu secretarul de stat american, Anthony Blinken.
Potrivit lui Lavrov, aceasta explică poziția Moscovei cu privire la „problema fundamentală a neextinderii NATO” spre Est.
Șeful Diplomației rusești, Serghei Lavrov, a spus că discuția sa cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a fost utilă și sinceră.
“Eu am spus, ceea ce noi am discutat și concluziile la care am ajuns în finalul discuției noastre utile și sincere”, a spus Lavrov făcând un bilanț al discuțiilor cu Blinken.
Lavrov a adăugat că se va putea spune dacă negocierile se desfășoară pe calea cea bună sa nu doar atunci când Rusia va primi un răspuns scris de la SUA la garanțiile de securitate propuse de Moscova.
“Eu nu pot să spun dacă noi suntem pe calea cea dreaptă sau nu suntem pe calea cea dreaptă. Vom putea face această constatare atunci când vom primi reacția americanilor în scris”, la toate propunerile noastre, a declarat șeful MAE de la Moscova, fiind citat de RIA Novosti.
Anterior, Lavrov a spus că Blinken, la o întâlnire cu el la Geneva, a promis ca săptămâna viitoare să ofere un răspuns scris la propunerile Moscovei privind garanțiile de securitate.
La sfârșitul lui 2021, Rusia a publicat proiectele unui tratat cu Statele Unite și un acord cu NATO privind asigurările de securitate.
Moscova, în special, cere de la partenerii săi occidentali garanții privind neextinderea NATO către est, neaderarea la acest bloc politico-militar a Ucrainei și neamplasarea bazelor militare NATO și SUA în țările post-sovietice.
Pe 10 ianuarie, Rusia și Statele Unite au susținut, la Geneva, o rundă de negocieri privind stabilitatea strategică.
Aceste negocieri au fost urmate de o reuniune a Consiliului Rusia-NATO la Bruxelles și consultări la sediul din Viena al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa.
Встреча главы МИД  С. Лаврова с госсекретарем США Э. Блинкеном в Женеве - Sputnik Moldova, 1920, 21.01.2022
Rusia
Lavrov: Blinken nu a explicat poziția SUA privind “pericolul” rusesc pentru Ucraina
Fluxul de știri
0