Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Blinken nu a explicat poziția SUA privind “pericolul” rusesc pentru Ucraina

© Sputnik / Павел Бедняков / Accesați arhiva multimediaВстреча главы МИД С. Лаврова с госсекретарем США Э. Блинкеном в Женеве
Встреча главы МИД  С. Лаврова с госсекретарем США Э. Блинкеном в Женеве - Sputnik Moldova, 1920, 21.01.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a declarat că în cadrul discuțiilor purtate cu secretarul de stat american, Antony Blinken, că acesta nu a explicat în ce constă “pericolul” rusesc pentru Ucraina, așa cum susțin SUA.
CHIȘINĂU, 21 ian - Sputnik. În cadrul discuțiilor de la Geneva, SUA au încercat să pună Ucraina în capul mesei, în același timp fără ca să prezinte probe pentru îngrijorările lor privind “pericolele” pe care le prezintă Federația Rusă, a declarat Lavrov vineri. În același timp, el s-a declarat aproape sigur de faptul că în răspunsurile scrise pe care le vor prezenta SUA va fi trecut un aliniat privind Ucraina.

“Sunt aproape sigur că, într-un fel sau altul, acolo va fi menționată și Ucraina. Dar eu nu am auzit astăzi niciun argument care ar fi argumentat poziția americanilor pe chestiunea ce se întâmplă la hotarul ruso-ucrainean. Doar îngrijorări, îngrijorări și îngrijorări”, a declarat Lavrov fiind citat de RIA Novosti.

La sfârșitul lui 2021, Rusia a publicat proiectele unui tratat cu Statele Unite și un acord cu NATO privind asigurările de securitate.
Moscova, în special, cere de la partenerii săi occidentali garanții privind neextinderea NATO către est, neaderarea la acest bloc politico-militar a Ucrainei și neamplasarea bazelor militare NATO și SUA în țările post-sovietice.
Pe 10 ianuarie, Rusia și Statele Unite au susținut, la Geneva, o rundă de negocieri privind stabilitatea strategică.
Aceste negocieri au fost urmate de o reuniune a Consiliului Rusia-NATO la Bruxelles și consultări la sediul din Viena al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa.
Bogdan Aurescu - Sputnik Moldova, 1920, 21.01.2022
Internațional
Reacția MAE român la solicitarea Rusiei ca trupele străine să părăsească România
Fluxul de știri
0