Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

După Omicron ar putea urma Armaghedonul – un virus care nu va ierta pe nimeni

© Inquam Photos / OCTAV GANEAInstitutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, secția terapie intensivă
Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, secția terapie intensivă - Sputnik Moldova, 1920, 21.01.2022
Abonare
Este foarte probabil să apară o altă tulpină mult mai infecțioasă și mai periculoasă decât Omicron, aceasta poate deveni un adevărat Armaghedon.
CHIȘINĂU, 21 ian – Sputnik. Profesorul de epidemiologie Liam Smith, într-un interviu acordat pentru CNBC, a îndemnat lumea „să nu se relaxeze” din cauza relatărilor din presă că tulpina omicron a coronavirusului ar fi mai ușor de suportat decât altele. Dimpotrivă, el le-a cerut oamenilor să ia toate măsurile de precauție necesare.
Este foarte probabil să apară o altă tulpină mult mai infecțioasă și mai periculoasă, aceasta poate deveni un adevărat Armaghedon, ca în filmele științifico-fantastice.
Liam Smith a spus că acesta este unul dintre posibilele scenarii ale pandemiei. Iată de ce acum este periculos să ne lăsăm amăgiți de un optimism rezervat privind tulpina omicron.

“Experiența istorică ne sugerează că virusul mai are de suportat câteva mutații. De obicei coronavirusurile capătă o formă mai ușoară și formele de boală provoacă fie endemii, fie dispar complet”, a declarat Smith, menționând că acum este extrem de greu de a prognoza cum va evolua pandemia din cauza imprevizibilității coronavirusului. “Acest virus un altfel de comportament decât toți ceilalți”, a menționat el, fiind citat de RIA Novosti.

Tulpina Omicron a fost depistată în Botswana și Africa de Sud în noiembrie anul trecut. Oamenii de știință cred că cei care au fost bolnavi și vaccinați se pot infecta cu aceasta. Acum, această nouă tulpină a fost deja identificată în 110 de țări, inclusiv Rusia. „Omicron” se răspândește mai repede decât tulpina anterioară „delta” și devine dominantă.
Vaccinarea rămâne cel mai sigur mod de protecție. Potrivit șefului Ministerului Sănătății din Rusia, Mihail Murașko, proporția celor vaccinați dintre cei infectați cu COVID-19 nu depășește patru la sută, cazurile grave sunt puține, marea majoritate a pacienților din spitale sunt nevaccinați. La sfârșitul lunii septembrie, OMS a anunțat asocierea deceselor cauzate de SARS-CoV-2 cu refuzul imunizării preventive.
Școală, elev, mască - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2022
Societate
Măsuri de protecție în instituțiile de învățământ din Chișinău: Sunt vizați toți copiii
Fluxul de știri
0