Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Măsuri de protecție în instituțiile de învățământ din Chișinău: Sunt vizați toți copiii

© Inquam Photos / OCTAV GANEAȘcoală, elev, mască
Școală, elev, mască - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2022
Abonare
Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău anunță că a aprobat noi măsuri de protecție împotriva COVID-19 în instituțiile de învățământ din Capitală.
CHIȘINĂU, 20 ian - Sputnik. În grădinițe vor intra doar copiii și personalul angajat. Părinții nu vor mai avea acces în instituțiile de învățământ preșcolar, nici pe teritoriul acestora, iar micuților li se va verifica temperatura înainte de a intra în grădiniță. Aceste măsuri au fost anunțate de către Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău.
Decizia a fost luată în legătură cu numărul tot mai mare de copii infectați cu noul coronavirus, dar și cu răspândirea variantei „omicron” în Moldova.
„Noua tulpină „omicron” se răspândește în ritm alert, afectând inclusiv copii. Acesta a fost argumentul care stă la baza deciziei Direcției Generale Educație, Tineret și Sport. Astfel, potrivit dispoziției, accesul părinților sau însoțitorilor copiilor pe teritoriul și în incinta instituțiilor de educație timpurie va fi restricționat”, se menționează într-un comunicat de presă al Direcției.
Astfel, copiilor din grădinițe li se va măsura zilnic temperatura, iar cei care vor avea peste 37,0 grade Celsius, nu vor intra în instituție.
Totodată, Direcția a decis ca elevii și profesorii din școli să poarte în continuare la ore măști de protecție și să respecte regulile de igienă a mâinilor și regulile de igienă respiratorie.
Precizăm că din cauza că numărul copiilor infectați cu COVID-19 este în creștere, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău i-a cerut Ministerului Sănătății să activeze noi secții COVID-19 pentru copii în spitalele republicane și raionale.
Amintim că în octombrie 2020, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a luat decizia de purtare permanentă a măștilor de la vârsta de 10 ani, începând cu clasa a 5-a în toate instituțiile educaționale din municipiu, inclusiv la lecții.
Sală de clasă. Poză simbol - Sputnik Moldova, 1920, 19.01.2022
Societate
Ultima oră: Unele instituții de învățământ trec la activitatea la distanță
Fluxul de știri
0