Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Benzina și motorina se scumpesc în continuare: Prețurile stabilite de ANRE pentru vineri

© Sputnik / Mihai Carausавтозаправка
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2022
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță noi prețuri plafon la produsele petroliere.
CHIȘINĂU, 20 ian - Sputnik. Prețurile la carburanți ating noi recorduri. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noul plafon valabil pentru data de 21 ianuarie. Astfel, vineri, 21 ianuarie, prețurile ar putea crește din nou. Pentru un litru de benzină 95 șoferii ar putea plăti până la 22,44 de lei, cu 11 bani mai mult față de astăzi. Pentru stabilit pentru motorină este de 19,43 lei, cu 13 bani mai mult decât pe 20 ianuarie.
Într-un comunicat de presă, ANRE precizează că la la baza creșterii accelerate a prețurilor pentru produsele petroliere principale de tip standard este tendința generală de creștere a cotațiilor înregistrate la bursele internaționale, care în ultimele zile au atins noi valori record.
„Pe 19 ianuarie, cotaţia petrolului Brent a urcat până la 89,05 de dolari per baril, ajungând astfel la cel mai mare nivel înregistrat din13 octombrie 2014. Același nivel maximal din ultimii șapte ani se înregistrează și la cotațiile Platts pentru benzină și motorină, care reprezintă produse derivate din petrol”, explică Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.
Totodat, ANRE susține că aplică cu exactitate cadrul juridic corespunzător și urmărește ca prețurile la produsele petroliere principale de tip standard să fie corecte, reflectând fidel evoluțiile pe piața internațională atât în perioade de creștere, cât și de descreștere a cotațiilor.
Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2022
Societate
Ultima oră! Parlamentul a instituit stare de urgență în sectorul energetic
Fluxul de știri
0