Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Moldova introduce carantină pentru persoanele nevaccinate anti-COVID: Iată în ce condiții

© Photo : Miroslav RotariOrașul Soroca în carantină
Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2022
Abonare
Persoanele nevaccinate anti-COVID vor sta în carantină timp de 10 zile. Iată în ce condiții.
CHIȘINĂU, 20 ian - Sputnik. Cetățenii nevaccinați care au intrat în contact cu o persoană confirmată pozitiv la COVID-19 vor fi plasați în carantină. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Națională de Sănătate Publică, a anunțat Ala Nemerenco în cadrul unei conferințe de presă.
"Persoanele nevaccinate care au avut contact direct apropiat cu o persoană confirmată cu COVID-19 vor fi plasate în carantină pe o perioadă de 10 zile", a declarat Nemerenco.
Potrivit ministrului, persoanele vor putea fi scutite de carantină doar în anumite condiții.
"În această perioadă starea de sănătate a persoanei va fi monitorizată și acest regim de carantină poate fi întrerupt după ziua 5, după ce persoana va trece un test PCR sau un test Rapid și va avea rezultat negativ", a mai spus ministrul Sănătății.
Chiar dacă au interacționat cu cineva infectat cu COVID-19, persoanele vaccinate sunt scutite de carantină.
"Persoanele vaccinate care au avut contact direct cu o persoană confirmată COVID-19 nu vor fi plasate în carantină... Va fi monitorizată starea de sănătate și la ziua 5 va fi testată prin test PCR sau test Rapid", a mai spus Nemerenco.
Oficialul a menționat că în fiecare zi în Moldova se atestă 233 de cazuri de infectare la 100 de mii de locuitori, în condițiile în care pragul roșu de alertă epidemiologică pornește de la 150 de cazuri.
restricții, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2022
Coronavirus
Restricții dure în Moldova: Ultima hotărâre a Comisiei Sănătate Publică - text integral
Amintim că ieri în țara noastră s-a înregistrat o explozie de cazuri noi de COVID-19. Numărul persoanelor infectate în ultimele 24 de ore este de 3 255, iar alte opt persoane au pierdut lupta cu viața din cauza complicațiilor provocate de virus. De la începutul pandemiei de COVID-19, în țara noastră au fost înregistrate peste 396 de mii de cazuri.
Fluxul de știri
0