Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

OMS continuă să se opună administrării de rapeluri la nivel generalizat - detalii

© Inquam Photos / OCTAV GANEAVaccin
Vaccin  - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2022
Abonare
OMS a spus că, în prezent, nu există „nicio dovadă” a necesității administrării vaccinurilor de rapel minorilor într-o stare bună de sănătate.
CHIȘINĂU, 20 ian - Sputnik. Deşi prezentarea dovezii vaccinării cu rapel este acum obligatorie în unele țări, inclusiv în Franța, pentru a putea merge în locuri publice și a folosi mijloacele de transport, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a cerut ca aceste doze să fie rezervate doar persoanelor vulnerabile și îngrijitorilor.
Răspunzând la întrebarea unui jurnalist dacă administrarea pe scară largă a unei a treia doze poate duce la sfârșitul pandemiei, dr. Soumya Swaminathan, director de cercetări la OMS, a repetat că vaccinul nu este necesar decât pentru a stimula imunitatea în scădere.
Imunitatea poate scădea în mai multe cazuri: vârsta sau starea generală de sănătate a unei persoane, răspândirea variantelor care se sustrag răspunsului imunitar și o anumită scădere a imunității oferite de vaccinuri împotriva noii tulpini Omicron, a explicat Swaminathan pe 18 ianuarie în cadrul conferinței de presă.
Заместитель министра иностранных дел Российской Федерации Сергей Рябков - Sputnik Moldova, 1920, 19.01.2022
Rusia
Reabkov a chemat SUA să se angajeze să nu voteze pentru aderarea Ucrainei la NATO
Fluxul de știri
0