Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Reabkov a chemat SUA să se angajeze să nu voteze pentru aderarea Ucrainei la NATO

© Sputnik / Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaЗаместитель министра иностранных дел Российской Федерации Сергей Рябков
Заместитель министра иностранных дел Российской Федерации Сергей Рябков - Sputnik Moldova, 1920, 19.01.2022
Abonare
Ministrul adjunct de Externe al Federației Ruse, Serghei Reabkov, a chemat SUA să se angajeze să nu voteze pentru aderarea la NATO a Ucrainei și Georgiei.
CHIȘINĂU, 19 ian - Sputnik. SUA s-a putea angaja să nu voteze pentru aderarea la NATO a Ucrainei și Georgiei, Moscova este gata să examineze această opțiune, a declarat ministrul adjunct de Externe al Federației Ruse, Serghei Reabkov, fiind citat de RIA Novosti.
“Este necesar să se renunțe formalizat la formula summit-ului din 2008 de la București potrivit căreia Ucraina și Gerogia vor deveni membri ai NATO. Asta nu trebuie să se întâmple. Sau, ca alternativă, dacă SUA își va lua angajamentul unilateral, într-o formă care să oblige juridic, că niciodată nu vor vota pentru aderarea Ucrainei și a altor țări în NATO, atunci noi vom fi gata să examinăm această poziție”, a declarat Reabkov, luând cuvântul la ședința clubului internațional “Valdai”.
“Eu cred că aceasta va fi o cale mai simplă pentru SUA, dacă ele au pentru asta suficientă voință politică”, a mai spus el.
Moscova este îngrijorată de faptul că NATO și SUA încearcă să transforme Ucraina în cap de pod împotriva Rusiei, continuând valorificarea militară a teritoriului Ucrainei și încorporarea ei în Alianță. La sfârșitul anului trecut, Federația Rusă a transmis Statelor Unite ale Americii proiectul unui acord și al unei înțelegeri privind garanțiile de securitate care, într-o formă care să oblige juridic, trebuie să excludă extinderea în continuare a NATO în Ucraina și Georgia și amplasarea bazelor militare occidentale și a armamentului de atac la hotarele rusești.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 19.01.2022
Editoriale
Rușii, criza gazelor și miopia geopolitică a Maiei Sandu
Fluxul de știri
0