Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oamenii legii revin pe străzi, în piețe, și în transportul public: Vor pune amenzi

© Sputnik / Mihai CarausCarabineri atenționează călătorii in stații
Carabineri atenționează călătorii in stații - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2022
Abonare
Polițiștii și carabinierii revin pe străzile din țară pentru a monitoriza cum sunt respectate măsurile anti-COVID.
CHIȘINĂU, 20 ian - Sputnik. După ce au fost anunțate noile măsuri ale Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, ministrul Afacerilor Interne a ieșit într-un briefing de presă pentru a anunța pașii pe care îi va întreprinde MAI pentru a monitoriza respectarea restricțiilor impuse.
Astfel, Ana Revenco a precizat că oamenii legii revin pe străzi, în piețe, magazine, localuri, în stațiile de așteptare și în transportul public pentru a ține sub control situația și pentru a-i sancționa pe cei care nu se conformează deciziilor CNESP.
„Vom monitoriza activitatea de comerț în puncte și centre comerciale, vom preîntâmpina administratorii de mall-uri, piețe și administratorii transportului public asupra respectării regulilor stabilite privind combaterea COVID-19, în special, monitorizarea fluxului de cetățeni, cu respectarea numărului stabilit de persoane”, a precizat Ana Revenco.
Ministerul Afacerilor Interne a menționat că oamenii legii vor discuta mai întâi de toate cu cetățenii și îi vor informa despre necesitatea respectării restricțiilor impuse. Totodată, cei care nu vor purta măști în transportul public vor primi măști de la Poliție. Revenco a menționat că cei care nu se vor conforma, se vor alege și cu amenzi.
În context, ministrul a precizat că mizează pe înțelegerea cetățenilor și pe bunul simț al acestora și speră că toți vor pune umărul pentru a combate noul coronavirus.
Precizăm că joi au fost instituite noi măsuri de protecție în privința răspândirii COVID-19. Astfel, a fost interzisă organizarea și desfășurarea evenimentelor private precum nunți, cumătrii, zile de naștere și altele. Totodată, de luni, elevii revin la orele online pentru o perioadă de două săptămâni, iar accesul în centre comerciale și magazinele nealimentare va fi posibil doar în baza certificatului COVID. Totodată, localurile nu vor activa în intervalul orelor 22:00 -07:00.
Amintim că miercuri a fost înregistrat cel mai mare număr de cazuri noi de infectare cu noul tip de coronavirus, de la declanșarea pandemiei în Republica Moldova. Potrivit Ministerului Sănătății, 3 255 de persoane au fost confirmate pozitiv la COVID-19, după efectuarea a 14 636 de teste.
restricții, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2022
Coronavirus
Restricții dure în Moldova: Ultima hotărâre a Comisiei Sănătate Publică - text integral
Fluxul de știri
0