Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima oră: Unele instituții de învățământ trec la activitatea la distanță

CC0 / Pixabay / Mariamichelle / Sală de clasă. Poză simbol
Sală de clasă. Poză simbol - Sputnik Moldova, 1920, 19.01.2022
Abonare
Comisia de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a decis cum se vor desfășura unele activități din instituțiile de învățământ extrașcolar în următoarea perioadă.
CHIȘINĂU, 19 ian - Sputnik. Instituțiile de învățământ extrașcolar din municipiul Chișinău trec la activitatea la distanță. Astfel, procesul educațional în centrele de creație se va desfășura la distanță în perioada 20 ianuarie - 3 februarie. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia de Sănătate Publică a municipiului Chișinău.
Potrivit decizie, din 19 ianuarie se va organiza la distanță timp de două săptămâni activitățile extrașcolare în instituțiile de învățământ primar și secundar de pe teritoriul municipiului. În această perioadă vor activa la distanță și centrele comunitare pentru copii și tineri, dar și centrele de zi din cadrul Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului.
Totodată, Comisia a decis că în instituțiile de învățământ preșcolar de pe teritoriul administrativ al Chișinăului vor fi distribuite teste rapide procurate de Direcția generală educație, tineret și sport. Astfel, cadrele didactice și personalul auxiliar care nu s-au vaccinat vor putea fi testați gratuit.
Trebuie precizat, municipiul Chișinău cade sub incidența nivelului de risc „Alertă cod roșu”. Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până în luna martie în toată țara.
Советские карусели в Кишиневе  - Sputnik Moldova, 1920, 19.01.2022
Coronavirus
Zonele de agrement și parcurile de distracție din Chișinău își sistează activitatea
Fluxul de știri
0