Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

MAE rus a confirmat: Când va avea loc întâlnirea dintre Lavrov și Blinken

© REUTERS / POOLAntony Blinken și Serghei Lavrov
Antony Blinken și Serghei Lavrov  - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2022
Abonare
Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe Zaharova a confirmat întâlnirea dintre Lavrov și Blinken la Geneva pe 21 ianuarie.
CHIȘINĂU, 20 ian – Sputnik. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, și secretarul de stat american Anthony Blinken se vor întâlni la Geneva pe 21 ianuarie, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova.
„Pe 21 ianuarie, vor avea loc discuții la Geneva între ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, și secretarul de stat american, domnul Blinken”, a spus ea în timpul unui briefingului.
Potrivit reprezentantului oficial al diplomației ruse, părțile vor discuta documentele „cu privire la garanțiile de securitate” și vor încerca de asemenea să „decidă în privința unor posibili pași ulteriori” în negocierile privind garanțiile de securitate dintre Rusia și SUA, NATO.
Drapelele Rusiei și SUA - Sputnik Moldova, 1920, 15.01.2022
Politică
SUA pregătesc un răspuns cu privire la garanțiile de securitate
La sfârșitul anului 2021, Rusia a publicat proiectele de tratat cu Statele Unite și de înțelegere cu NATO cu privire la garanțiile de securitate. Moscova solicită, între altele, de la partenerii săi occidentali garanții juridice privind renunțare la extinderea în continuare a Alianței Nord-Atlantice spre Est, aderarea la bloc a Ucrainei și la crearea bazelor militare în țările post-sovietice.
Părțile au avut consultări la Geneva pe 9 și 10 ianuarie. Încă înainte de începerea negocierilor, SUA au calificat unele puncte ale documentului drept inacceptabile, în timp ce Rusia a subliniat că acesta nu este un ultimatum, însă nu va face concesii unilaterale, mai ales sub presiune.
Fluxul de știri
0