Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Fără nunți și cumetrii! Petrecerile private au fost interzise în Moldova

© Sputnik / AlexTikhomirovimagine simbol*
imagine simbol* - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2022
Abonare
Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat că evenimentele private sunt sistate în Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 20 ian - Sputnik. În țara noastră nu se mai permite organizarea și desfășurarea evenimentelor private. Anunțul a fost făcut de ministrul Ala Nemerenco în cadrul unei conferințe de presă.
"Evenimentele private de orice fel vor fi sistate fiind una din principalele surse de răspândire a coronavirusului prin faptul că totuși lumea este mai multă și aceste evenimente prezintă o aglomerație", a declarat Nemerenco.
Decizia privind sistarea evenimentelor private a fost luată de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică.
Oficialul a menționat că în fiecare zi în Moldova se atestă 233 de cazuri de infectare la 100 de mii de locuitori, în condițiile în care pragul roșu de alertă epidemiologică pornește de la 150 de cazuri.
Amintim că ieri în țara noastră s-a înregistrat o explozie de cazuri noi de COVID-19. Numărul persoanelor infectate în ultimele 24 de ore este de 3 255, iar alte opt persoane au pierdut lupta cu viața din cauza complicațiilor provocate de virus. De la începutul pandemiei de COVID-19, în țara noastră au fost înregistrate peste 396 de mii de cazuri.
elev - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2022
Societate
Ultima oră! Școlile trec la învățământul online - iată pentru cât timp
Fluxul de știri
0