Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: Parlamentul se convoacă în ședință extraordinară

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaЗаседание парламента Молдовы 22 октября 2021
Заседание парламента Молдовы 22 октября 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 19.01.2022
Abonare
Deputații se întrunesc în ședință și în ziua de joi. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului.
CHIȘINĂU, 19 ian - Sputnik. Parlamentu se întrunește în ședință și pe 20 ianuarie, nu doar pe 21 ianuarie cum era anunțat anterior. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul Biroului Permanent, iar anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului Igor Grosu în cadrul unei conferințe de presă.
Potrivit lui Grosu, ședința de joi, 20 ianuarie, este programată pentru ora 10:00, iar pe ordinea de zi figurează un singur subiect. Deputații vor analiza solicitarea Guvernului cu privire la instituirea stării de urgență în domeniul energetic.
„Așteptăm Guvernul în Parlament pentru a prezenta această inițiativă. Mâine vom dezbate solicitarea Guvernului cu privire la propunerea declarării stării de urgență, după care deputații vor munci în comisii. Vineri vorm parcurge întreaga agendă aprobată de Biroul Permanent”, a declarat Grosu.
Pe agenda de lucru a ședinței din 21 ianuarie este inclus proiectul privind modificarea Legii cu privire la energia electrică. Proiectul prevede introducerea unui mecanism de asigurare a achiziției de energie electrică din cel puțin două surse, ca măsură de creștere a siguranței în aprovizionarea cu energie electrică. Astfel, dacă va fi votat în Parlament, Republica Moldova va putea cumpăra energie electrică din cel puțin două surse.
curent electric, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 19.01.2022
Economie
Ultima oră: Republica Moldova ar putea cumpăra energie electrică din mai multe surse
Fluxul de știri
0