Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: Procuratura Anticorupție va cere extrădarea lui Platon

© Photo : Moldova24Veaceslav Platon
Veaceslav Platon - Sputnik Moldova, 1920, 19.01.2022
Abonare
Autoritățile de la Chișinău urmează să solicite extrădarea omului de afaceri Veaceslav Platon.
CHIȘINĂU, 19 ian - Sputnik. Autoritățile moldovenești sunt pregătite să ceară extrădarea lui Veaceslav Platon. Procuratura Anticorupție informează că în prezent sunt pregătite toate materialele necesare în vederea pregătirii cererii de extrădare care urmează să fie expediată pentru examinare autorităților din Marea Britanie.
Totodată, PA anunță că în decembrie 2021 a solicitat repetat Biroului Interpol anunțarea în căutare internațională a omului de afaceri, dar până acum nu a primit nicio informație cu privire la rezultatul examinării cererii.
„Actualmente, cererea se află în proces de examinare de către Biroul Interpol, nefiind informați despre rezultatul examinării acesteia. Despre rezultatele examinării cererii de anunțare în căutare și extrădare a cetățeanului vizat, vom reveni ulterior cu informații actualizate”, precizează Procuratura Anticorupție.
Amintim, pe numele lui Veaceslav Platon a fost deschis un nou dosar penal, inițiat pe 27 decembrie 2021 de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.
Potrivit informațiilor instituției, ar exista bănuieli rezonabile de săvârșire a evaziunii fiscale de către Platon în calitate de persoană fizică. Serviciului Fiscal de Stat a informat PCCOCS că acesta nu ar fi achitat un impozit care ajunge la peste 7 milioane lei și se referă la perioada fiscală a anilor 2012-2015.
Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 29.10.2021
Moldova și Rusia
MAI de la Moscova oferă detalii despre dosarele lui Platon, Plahotniuc și Usatîi din Rusia
Fluxul de știri
0