Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Opinie: Noul vicepremier pentru reintegrare – Omul lui Plahoniuc sau al vremurilor bune?

Abonare
Noul vicepremier pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a depus astăzi jurământul și se va ocupa de acum în acolo cu problema reîntregirii țării, un dosar extrem de complicat.
Analistul politic Roman Mihăieș spune că decizia Guvernului de a-l numi pe Serebrian în acest fotoliu important a fost o surpriză pentru mulți, însă nu și o decizie greșită.
”Au fost declarații că guvernarea a început să coopteze oamenii lui Plahotniuc în Executiv. Pe de altă parte, eu aș spune că trebuie să existe o diferență între persoanele care la anumite etape, anumite persoane au avut anumite funcții, să fie o abordare individuală. Eu cred că Serebrian este un tehnocrat, chiar dacă a fost vicepreședinte al PD și este acel care a acceptat venirea lui Plahotniuc în partid. Totuși, asta nu înseamnă cu dumnealui nu are voie să ocupe anumite funcții importante în stat”, spune Mihăeș.
Oleg Serebrian, noul vicepremier pentru Reintegrare, în vârstă de 53 de ani este un politolog, scriitor, diplomat și politician.
Oleg Serebrian a fost ambasador al Republicii Moldova în Germania din anul 2015 până la sfârșitul anului trecut. Pe 3 ianuarie 2022, diplomatul a fost numit director al Institutului Diplomatic de pe lângă Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.
Până în 2008 Oleg Serebrian a fost președinte al Partidului Social-Liberal, formațiune care a fuzionat ulterior cu Partidul Democrat. Oleg Serebrian a fost vicepreședintele PD până în 2010, demisionând din această funcție după ce a fost numit ambasador în Franța.
Fostul vicepremier pentru Reintegrare Vlad Kulminski a demisionat din funcție anul trecut, la începutul lunii noiembrie. Kulminski a explicat că a luat această decizie din motive personale.
Fluxul de știri
0